Λειχήνα sclerosus - εικόνες

Λειχήνα sclerosus - εικόνες
zoom

copyright:
wikimedia.org

Λειχήνα sclerosus - είναι μια επώδυνη κατάσταση που επηρεάζει το δέρμα, συνήθως, του αιδοίου ή του πέους και του πρωκτού.

Λειχήνα sclerosus - αίτια

Οι γιατροί δεν γνωρίζουν την ακριβή αιτία του sclerosus λειχήνες. Ορισμένοι γιατροί πιστεύουν ότι ένα πολύ ενεργό ανοσοποιητικό σύστημα και ορμονικά προβλήματα μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο. Επίσης θεωρείται ότι οι άνθρωποι κληρονομούν η πιθανότητα να έχουν την ασθένεια. Μερικές φορές, σκληρού λειχήνα εμφανίζεται στο δέρμα που έχει υποστεί βλάβη ή σημαδεμένη από κάποια άλλα προηγούμενα τραυματισμούς.

Λειχήνα σκληροειδούς δεν είναι μεταδοτική (δεν λαμβάνονται από ένα άτομο σε άλλο άτομο).

Από την αρχή της νόσου, λευκές κηλίδες εμφανίζονται στο δέρμα. Οι κηλίδες συνήθως είναι λαμπερά και λεία. Αργότερα, οι κηλίδες μεγαλώνουν μπαλώματα. Κηλίδες στο δέρμα γίνεται λεπτότερο και shrivels. Εάν η νόσος είναι ήπια περίπτωση δεν μπορεί να είναι οποιαδήποτε συμπτώματα.

Άλλα συμπτώματα είναι:

Λειχήνα sclerosus - Θεραπεία

Εάν έχετε μπαλώματα (σημεία) με όπλα ή πάνω μέρος του σώματος, συνήθως δεν απαιτείται θεραπεία θα εξαφανιστούν στο χρόνο.

Λειχήνα σκληρό χιτώνα των γεννητικών του δέρματος θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Ακόμη και αν δεν είναι επώδυνη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την ούρηση ή κατά τη συνουσία. Υπάρχει επίσης μια πολύ μικρή πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.

Χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως μια καλή επιλογή για τους άνδρες. Η περιτομή (αφαίρεση της ακροποσθίας του πέους), είναι πιο συχνά χρησιμοποιείται μεταχείρισης ανδρών με sclerosus λειχήνες. Η νόσος συνήθως δεν έρχονται πίσω. Χειρουργική επέμβαση δεν είναι συνήθως μια καλή επιλογή για τις γυναίκες. Όταν οι λειχήνες μπαλώματα sclerosus αφαιρεθεί από τα γεννητικά όργανα των γυναικών και των κοριτσιών που συνήθως επέστρεψε επιστρέφεται. Η θεραπεία περιλαμβάνει επίσης τη χρήση της πολύ ισχυρή κρέμα κορτιζόνης ή αλοιφή για το δέρμα.