Λειχήνα spinulosus - εικόνες

Λειχήνα spinulosus - εικόνες

copyright:
dermnetnz.org

Λειχήνα spinulosus - εικόνες

copyright:
dermnetnz.org

Λειχήνα spinulosus - χαρακτηρίζεται από τα μπαλώματα και μόνο ή πολλαπλών ωοθυλακίων βλατίδες καλύπτονται με αγκάθια κεράτωση.

Λειχήνα spinulosus - αίτια

Spinulosum Llichen εμφανίζεται κατά την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Τείνουν να έχουν μια ξαφνική εμφάνιση και δεν συνοδεύεται από άλλα σημεία και συμπτώματα. Ωοθυλακίων βλατίδες είναι μικρά, τα ακατέργαστα εξογκώματα, οι κηλίδες είναι στρογγυλό ή ωοειδές, τα οποία μεγεθύνονται με ταχείς ρυθμούς. Και κατανεμηθεί σε αρκετές ημέρες μπορεί να επηρεάσει μεγάλες περιοχές του δέρματος.

Οι τραυματισμοί δεν προκαλούν πόνο, αλλά ορισμένοι ασθενείς μπορεί να παραπονούνται για κνησμός (φαγούρα).

Η αιτία είναι άγνωστη spinulosum λειχήνες. Πολλές πιθανές αιτίες έχουν τεθεί ως αίτημα αλλά κανένας δεν επιβεβαιώθηκαν. Αυτές περιλαμβάνουν, σε απάντηση σε ένα άγνωστο λοίμωξη, σύνδεσης με την ατοπία (οικογενειακή κληρονομιά, η τάση προς κάποια μορφή αλλεργίας, όπως έκζεμα, άσθμα ή πυρετός εκ χόρτου), και γενετική προδιάθεση.

Λειχήνα spinulosus - Θεραπεία

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για spinulosum llichen και στις περισσότερες περιπτώσεις υποχωρεί αυθόρμητα μέσα σε 1-2 χρόνια, αν και μπορεί να διαρκέσει για δεκαετίες, σε ορισμένους ασθενείς. Μερικοί ασθενείς μπορεί να βρείτε χρήσιμα τα ακόλουθα: