Lentigo - εικόνες

Lentigo - εικόνες

copyright:
dermnet.com

Lentigo - εικόνες

copyright:
dermnet.com

Lentigo - θεωρείται ότι είναι ένα τραύμα που προκαλείται preinvasive σε μακροπρόθεσμο σωρευτικό υπεριώδες.

Lentigo - αίτια

Lentigo κακοήθεις κίνδυνος αυξάνεται με την ηλικία, και τη διάρκεια της έκθεσης στο ηλιακό φως.

Lentigomaligna είναι βρέθηκε να σχετίζεται με το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, ιστορικό σοβαρών εγκαυμάτων από τον ήλιο, πορφυρία δερματική tarda, Werner σύνδρομο, ξηροδερμία, τυροσίνη-θετική oculocutaneous

μελαγχρωστική albinism. Αύξηση του αριθμού των μελαγχρωματικών σπίλων, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ή γίγαντας συγγενείς σπίλοι, επίσης, να οδηγήσει στην ανάπτυξη των κακοήθων lentigo.

Lentigo κακοήθης πιο συχνά επηρεάζει εκτεθειμένο στον ήλιο δέρμα, το κεφάλι και το λαιμό. Αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τη μύτη και τα μάγουλα. Σε ορισμένα άτομα, τα τραύματα εμφανίζονται πιο συχνά στη δεξιά πλευρά είναι η πλευρά του οδηγού της κεφαλής και του τραχήλου στους άνδρες και στα αριστερά, η οποία είναι στην πλευρά του συνοδηγού των γυναικών.

Ο γιατρός πρέπει να υποψιαστεί την πιθανότητα μελανώματος, εάν ένας ασθενής παραπονείται για μια νέα βλάβη - χρωματισμένα ή αλλαγές σε υπάρχοντα μόλο. Lentigo κακοήθης μπορεί επίσης να εμφανιστεί στα πόδια τα χέρια, και ο κορμός, σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, στο βλεννογόνο του στόματος.

Σημάδια υποδηλώνουν τοπικά προχωρημένο βλάβες περιλαμβάνουν υψόμετρο, κάψιμο, κνησμό, πόνο ή αιμορραγία. Lentigo κακοήθης αλλοίωση πρόδρομο έχει σε σύγκριση με ένα σημείο πάνω στο δέρμα.

Το ποσοστό των κακοήθης lentigo να lentigo κακοήθης μελάνωμα πρόοδος παραμένει άγνωστη, αλλά οι εκτιμήσεις της διά βίου κίνδυνο κακοήθους lentigo είναι γνωστό ότι είναι 4,7% στην ηλικία των 45.

Lentigo - Θεραπεία

Lentigo κακοήθης διοικείται με οριστική χειρουργική θεραπεία. .

Η πρόγνωση είναι γενικά καλή για τους ασθενείς με εντοπισμένο μελάνωμα και χωρίς μεταστάσεις. Η παρακολούθηση είναι να εξετάσει το δέρμα. Ο ασθενής ο οποίος ήταν σε θεραπεία για lentigo θα πρέπει να παρακολουθούν σε ετήσια βάση.