Μέλασμα - εικόνες

Μέλασμα - Είναι μια επίκτητη hypermelanosis στο εκτεθειμένο στον ήλιο περιοχές. Melasma παρουσιάζει ως συμμετρική hyperpigmented macules, η οποία μπορεί να συρρέουσες ή κουκίδες στα μάγουλα, το άνω χείλος, πηγούνι, το μέτωπο είναι οι πιο κοινές θέσεις.

Μέλασμα - αίτια

Αιτία: παθοφυσιολογία του μελάσματος είναι αβέβαιη. Σε πολλές περιπτώσεις, μια άμεση σχέση με τη γυναικεία ορμονική δραστηριότητα φαίνεται να είναι παρόντες, όπως συμβαίνει με μέλασμα εγκυμοσύνη και η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών. Άλλοι παράγοντες που εμπλέκονται στην αιτιοπαθογένεια του μελάσματος είναι

 

photosensitizing φάρμακα, ήπιας μορφής υπερδιέγερσης ή δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, καθώς και ορισμένα καλλυντικά.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη του μελάσματος είναι η έκθεση στο ηλιακό φως. Χωρίς την αυστηρή αποφυγή του φωτός του ήλιου, είναι δυνητικά επιτυχημένες θεραπείες για μέλασμα καταδικασμένη σε αποτυχία.

Μέλασμα - Θεραπεία

Μέλασμα μπορεί να είναι δύσκολη για τη θεραπεία, τη χρωστική ουσία του μελάσματος εκδηλώνεται βαθμιαία, καθώς και το ψήφισμα είναι επίσης σταδιακή. Όλα τα μήκη κύματος του φωτός του ήλιου, συμπεριλαμβανομένου του ορατού φάσματος, είναι πιθανό να προκαλέσουν μέλασμα. Γραμμής θεραπεία για μέλασμα παραμένει επίκαιρη παράγοντες depigmenting, Υδροκινόνη (HQ) είναι πιο συχνά χρησιμοποιούμενη. Είναι μια χημική ουσία που αναστέλλει τυροσίνης hydroxyphenolic, με αποτέλεσμα την μειωμένη παραγωγή της μελανίνης. Επιπλέον, κυτταροτοξικά μεταβολίτες ενδέχεται να προκαλέσει παρεμβολές με μελανοκυττάρων λειτουργία και τη βιωσιμότητα. HQ μπορεί να εφαρμοστεί σε μορφή κρέμας ή ως ένα αλκοολούχο διάλυμα.