Ονυχομυκητίαση - εικόνες

Ονυχομυκητίαση - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

Ονυχομυκητίαση - αναφέρεται σε μια μυκητιασική λοίμωξη που επηρεάζει τα νύχια και τα χέρια.

Ονυχομυκητίαση - αίτια

Ονυχομυκητίαση προκαλείται από τρεις κύριες κατηγορίες των μυκήτων: δερματόφυτα, ζυμομύκητες, μύκητες και nondermatophyte. Δερματόφυτα είναι μακράν οι πιο κοινές αιτίες της ονυχομυκητίαση. Δύο σημαντικά παθογόνα είναι υπεύθυνοι για περίπου το 90% του συνόλου των περιπτώσεων ονυχομυκητίαση. Trichophyton rubrum αντιπροσωπεύει το 70% και Trichophyton mentagrophytes αντιπροσωπεύει το 20% του συνόλου των

περιπτώσεων. Nondermatophyte ονυχομυκητίαση προκαλείται από μύκητες ( Fusarium είδη, Scopulariopsis brevicaulis, Aspergillus species) γίνονται πιο κοινά σε όλο τον κόσμο, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό έως 15% των περιπτώσεων σε ορισμένες χώρες. Ονυχομυκητίαση λόγω Candida είναι σπάνια.

Οι παράγοντες κινδύνου για μυκητίαση περιλαμβάνονται το οικογενειακό ιστορικό, η γήρανση, η κακή υγεία του πριν τον τραυματισμό, ζεστό κλίμα, η συμμετοχή σε δραστηριότητες βελτίωσης φυσικής κατάστασης, ανοσοκαταστολή (π.χ. HIV, οφειλόμενοι στα ναρκωτικά), κοινόχρηστα κολύμβησης, καθώς και αδιαπέραστο υποδήματα.

Νυχιών μπορεί να φαίνονται παχύρρευστο, κίτρινο, ή συννεφιά. Καρφιά μπορεί να γίνει επώδυνη και sfărâmiciose, ή μπορεί να διαχωρίζεται από νυχιού. Συνήθως δεν υπάρχει πόνος ή άλλα σωματικά συμπτώματα, εκτός η ασθένεια είναι σοβαρή.

Ονυχομυκητίαση - Θεραπεία

Η αντιμυκητιασική αγωγή της ονυχομυκητίαση χρησιμοποιώντας τοπική, στοματική και χειρουργικών τεχνικών. Η θεραπεία εξαρτάται από τον αριθμό των δαχτύλων που πλήττονται, το είδος και τη σοβαρότητα των ονυχομυκητίαση. Ο συνδυασμός των επικαίρων και συστηματικής καθεστώτα αυξήσει το ποσοστό θεραπείας.