Πιτυρίαση pilaris rubra - εικόνες

 

Πιτυρίαση pilaris rubra - είναι το όνομα που δίνεται σε μια ομάδα από σπάνια ασθένεια του δέρματος, πλακώδες πίνακες με πορτοκαλί-κόκκινο σαφώς καθορισμένα σύνορα. Μπορούν να καλύπτουν ολόκληρο το σώμα ή μόνο μέρη του σώματος, όπως αγκώνες και τα γόνατα, παλάμες και τα πέλματα.

Πιτυρίαση pilaris rubra - αίτια

Η αιτία της πιτυρίαση rubra Pilar είναι άγνωστη. Πιτυρίαση rubra Pilar κατά κανόνα είναι σποραδική, αλλά και ορισμένες μορφές μπορούν εν μέρει να κληρονομήσει. Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε φυλή, οι άνδρες και οι γυναίκες προσβάλλονται εξίσου.

Πιτυρίαση rubra εκδήλωση ενηλίκων Pilar πιο συχνά ξεκινάει από το κεφάλι, τον αυχένα και των άνω κορμού ως μια κόκκινη φολιδωτή αναφυλαξία. Υπάρχει συχνά ένα μοναχικό βλάβη, αλλά να παρουσιαστεί για αρκετές εβδομάδες περισσότερο και έρχονται μαζί για να σχηματίσουν ομάδες κοκκινωπό-πορτοκαλί βλάβες. Λίγες εβδομάδες αυτές προς τα κάτω εξαπλωθεί και μπορούν να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του σώματος (ερυθροδερμία). Σκληρή, ξηρά βύσματα μπορεί να γίνει αισθητό και οφείλεται σε πλακώδη τριχοθυλάκια συμβούλια, συχνά πιο προφανής είναι η ράχη των δακτύλων. Οι ασθενείς μπορεί επίσης να παραπονούνται για κνησμό στα πρώιμα στάδια της νόσου.

Ρωγμές μπορεί να αναπτυχθεί και μπορεί να είναι οδυνηρή όταν περπατούν ή να κάνουν χρήση των χεριών είναι δύσκολη. Καρφιά μπορεί να γίνει παχύρρευστο και αποχρωματισμένα και το μαύρο γραμμικό ραβδώσεις (αιμορραγία σκλήθρα). μαλλιά μπορεί λεπτή σημαντικά.

Πιτυρίαση pilaris rubra - Θεραπεία

Η θεραπεία είναι δύσκολη, επειδή η κλινική πορεία είναι τόσο μεταβλητή για καθένα από τα διάφορα είδη πιτυρίαση rubra Pilar. Σε γενικές γραμμές, πιτυρίαση rubra Pilar κληρονόμησε μορφές τείνουν να εμμένουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής, απέκτησε σποραδικές μορφές τείνουν να θεραπεύσει αυθόρμητα στο τέλος.

Επίκαιρα φάρμακα όπως τα μαλακτικά μπορούν να χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της ξηρότητα και σκάσιμο. Σε σοβαρές περιπτώσεις ακιτρετίνη ή ισοτρετινοΐνης μπορεί να είναι χρήσιμη. Η μεθοτρεξάτη είναι περιορισμένης αξίας.