Πλακώδες καρκίνωμα - εικόνες

Πλακώδες καρκίνωμα - εικόνες
zoom

copyright:
wikimedia.org

Πλακώδες καρκίνωμα - είναι ο δεύτερος συνηθέστερος τύπος καρκίνου του δέρματος. Μαζί με βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, τους πιο συχνούς καρκίνους του δέρματος, δύο τύποι καρκίνου είναι αυτές που αναφέρονται συλλογικά ως nonmelanoma - καρκίνο του δέρματος.

Οι περισσότερες περιπτώσεις ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα που προκαλούνται λόγω της έκθεσης στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία (UV). Επιπλέον, αυξάνει τον κίνδυνο της εκ πλακωδών κυττάρων carcinomuluii επίσης όταν ένα άτομο έχει έναν ή περισσότερους παράγοντες κινδύνου:

Πλακώδες καρκίνωμα - αίτια

Τα συμπτώματα ποικίλλουν ανάλογα με τα εμπλεκόμενα όργανα.

Πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος ξεκινά σαν ένα μικρό οζίδιο με την αύξηση και το κέντρο του γίνεται νεκρωτικές και λεωφορεία μετατρέπεται σε έλκος.

Πλακώδες καρκίνωμα - Θεραπεία

Πριν από αυτό, πλακώδες καρκίνωμα να αντιμετωπίζεται κάλιο, η διάγνωση πρέπει να επιβεβαιώνεται με βιοψία. Η απλή αυτή διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί στο γραφείο και περιλαμβάνει την αφαίρεση ενός μικρού ποσού του ιστού, ώστε να μπορούν να εξετάζονται μικροσκοπικά. Αν η διάγνωση είναι ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα , μια ποικιλία από χειρουργικές επιλογές και μη χειρουργική θεραπεία διαθέσιμη. Ο δερματολόγος σας θα επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία, λαμβάνοντας υπόψη εντόπιση του όγκου, το μέγεθος, μικροσκοπικά χαρακτηριστικά, η κατάσταση της υγείας του ασθενούς και άλλων παραγόντων.

Οι περισσότερες θεραπευτικές επιλογές είναι σχετικά μικρές διαδικασία γραφείου που απαιτούν μόνο τοπική αναισθησία.
Σε αυτά περιλαμβάνονται: