Ψωρίαση - εικόνες

Ψωρίαση - Δερματικά εξανθήματα είναι χρόνιες, φολιδωτό που επηρεάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών (περίπου 2% του πληθυσμού). Υπάρχει μια γενετική προδιάθεση για ψωρίαση. Η ψωρίαση είναι επίσης επηρεάζεται από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Δεν είναι μεταδοτική και δεν οφείλεται σε αλλεργία.

Ψωρίαση - αίτια

Ακριβώς αυτό που προκαλεί την ψωρίαση δεν είναι πλήρως γνωστός, αλλά υπάρχουν πολλά ενεργού έρευνας στον τομέα αυτό. Υπερκινητικά ανοσοποιητικό σύστημα εμπλέκεται με τρόπο που προκαλεί φλεγμονή. Συγκεκριμένα, υπάρχει μια υπερβολική παραγωγή ΤΗ1 κυτοκινών, κυρίως του TNF. Έχουν πολλές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων του δέρματος (προκαλώντας κόκκινο) και την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος (που προκαλούν απολέπιση και η πάχυνση του δέρματος).

Γενετικές επιρροές
Όπως οι περισσότερες ασθένειες, η ψωρίαση είναι επηρεασμένη από κληρονομήσει χαρακτηριστικά. Έως 50% των ατόμων με ψωρίαση θα γνωρίζουν από που πλήττονται άλλο μέλος της οικογένειας. Ασθενείς με οικογενειακό ιστορικό ψωρίασης έχουν την τάση να αναπτύσσουν ψωρίαση νωρίτερα στη ζωή τους από εκείνους που δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό.
Στρες
Σωματική και συναισθηματική πίεση μπορεί να προκαλέσουν ψωρίαση και είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθούν.
Λοίμωξη
Οι λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις της ψωρίασης. Μερικές φορές, η μόλυνση μπορεί να οδηγήσει σε εκκαθάριση ή τη βελτίωση της ψωρίασης.
  • Sreptococcal λοιμώξεις του φάρυγγα (αμυγδαλίτιδα) μπορεί να προκαλέσει guttata ψωρίαση.
  • Λοιμώξεις από Candida (τσίχλα), μπορεί να επιδεινώσει την ψωρίαση.
  • Malassezia ζύμες μπορεί να παίζουν ρόλο στην sebopsoriasis.
 
Ορμόνες
Η σχέση μεταξύ των ορμονών και η ψωρίαση είναι ασαφής. Δημοσίευση - εφηβεία είναι μια ώρα αιχμής για την εκδήλωση της ψωρίασης. Η εγκυμοσύνη μπορεί επίσης να έχει συνέπειες για τη σοβαρότητα της ψωρίασης, είναι καλύτερα, συνήθως, ενδεχομένως επιδείνωση μετά τον τοκετό. Η ψωρίαση δεν επηρεάζει το έμβρυο.

Τα συμπτώματα ποικίλλουν από ήπια και πραγματικά να οδυνηρά γεγονότα (π.χ., αυτές που βρίσκονται στις πτυχώσεις των αρθρώσεων). Από την άλλη πλευρά, να οδηγήσουν σε σοβαρές μορφές ψωρίασης εκφάνσεις της συναισθηματικής φύσης, η ασθένεια έχει αρνητικές επιπτώσεις στις

κοινωνικές σχέσεις, την προσωπική και συναισθηματική. Οι ασθενείς είναι συχνά τόσο συγκλονισμένοι από την ασθένειά τους ότι νιώθουν απομονωμένοι και κατάθλιψη.

Ψωρίαση - Θεραπεία

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία για την ψωρίαση, αλλά ικανοποιητικό έλεγχο της νόσου είναι δυνατή για τους περισσότερους ασθενείς.

Μερικοί άνθρωποι έχουν ένα μόνο επεισόδιο της ψωρίασης που καθαρίζει μετά από μερικούς μήνες και μην επαναληφθούν ποτέ. Οι περισσότερες μορφές ψωρίασης έχουν μια αμφίρροπη πορεία με περιόδους βελτίωσης και ακόμη και πλήρης καθαρισμός μόνο να επαναληφθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Μπορεί να υπάρχουν πολλά χρόνια μεταξύ των υποτροπών. Μια μικρή ομάδα ασθενών που είχαν σοβαρή ψωρίαση, επίμονη, που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί.