Πυόδερμα vegetans - εικόνες

Πυόδερμα vegetans - είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση των μεγάλων σανίδων warty άνιση άκρα και πολλαπλές φλύκταινες. Ένα χαρακτηριστικό εξάνθημα σπάνιο αλλά φλυκταινώδη στόμα και πτυχές του δέρματος διαρκώς συνεργασία με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου όπως η ελκώδης κολίτιδα και τη νόσο του Crohn λιγότερο συχνά.

Πυόδερμα vegetans - αίτια

Πυοδέρματος φυτική παραγωγή είναι σχεδόν πάντα σε ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα ή νόσο του Crohn.

Vegetantas χαρακτηριστική βλάβη πυόδερμα - είναι σπυράκι.

Το δέρμα είναι παρούσα ως πυοδέρματος vegetantas ασύμμετρη εξάνθημα συχνότερα στις πτυχές του δέρματος (μια μορφή intertrigo ), όπως μασχάλες και στη βουβωνική χώρα, και το κρανίο. Λιγότερο συχνά στον κορμό, το πρόσωπο και τα δάχτυλα - ποδιών μπορούν να συμμετέχουν.

Τυπικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν πυόδερμα vegetantas:

Στο στόμα, κοκκίνισμα είναι vegetantas πυοδέρματος με πολλές κίτρινο ή λευκό φλύκταινες. Οι φλύκταινες (microabscesses) εύκολα ρήξη με τη μορφή επιφανειακή ελκών (διαβρώσεις) έχουν παρομοιαστεί με ένα σαλιγκάρι μονοπάτια.

Πυόδερμα vegetans - Θεραπεία

Η θεραπεία στοχεύει κυρίως στην καταπολέμηση της νόσου μετά εντέρου και του δέρματος και στοματικές αλλοιώσεις.

Στις σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες νόσο του εντέρου δεν έχει βρεθεί, οι σημερινές επιλογές θεραπείας μπορεί να περιλαμβάνουν:

Συστηματικές θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν:

συμπληρώματα μπορούν επίσης να είναι αναγκαία, επειδή η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει εντερική δυσαπορρόφηση. Σε μια έκθεση, συμπληρώματα ψευδαργύρου οδηγεί σε βελτίωση αλλοιώσεων στο στόμα.