Ραγάδες - εικόνες

Ραγάδες - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

Ραγάδες - είναι γραμμικά σημάδια κοιμόταν συνοδεύονται από την επιδερμική ατροφία που συμβαίνουν στους ιστούς κάτω από το δέρμα με το σπάσιμο της ταχείας ανάπτυξης.

Ραγάδες - αίτια

Ραγάδες εμφανίζονται σε ορισμένες περιοχές του σώματος όπου το δέρμα είναι υπόκεινται σε συνεχείς και προοδευτικά το τέντωμα. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

Ραγάδες μπορεί επίσης να προκύψει από την παρατεταμένη χρήση του τοπικά κορτικοστεροειδή. Επίσης, είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της νόσου του συνδρόμου του Cushing, όπου η αυξημένη δραστηριότητα του φλοιού των επινεφριδίων, η υπερβολική κορτιζόλη που κυκλοφορεί έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξή τους.

Ένα πρώτο δείγμα των ραγάδων ανάπτυξη είναι όταν μια περιοχή του δέρματος αμβλύνεται και λεπτό με μια ροζ. Αυτό μπορεί περιστασιακά να προκαλέσει φαγούρα. Σύντομα κοκκινωπό ή purplish γραμμές αναπτύξουν (ραγάδες rubra). Πάροδο του χρόνου γίνονται albiciose ή το χρώμα του δέρματος, και πολύ λιγότερο προφανής. Stretch σήματα είναι συνήθως λίγα εκατοστά μήκος και 10-10 mm πλάτος. Αυτών που προκαλούνται από χρήση κορτικοστεροειδών ή σύνδρομο Cushing είναι συχνά μεγαλύτερη και ευρύτερη και μπορεί να περιλαμβάνουν άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πρόσωπο.

Ραγάδες - Θεραπεία

Ραγάδες σήματα είναι συνήθως μόνο αισθητικό πρόβλημα, αλλά σπάνια, σε περίπτωση παράτασης μπορεί να βλάψει ή να σπάσει εύκολα σε ένα ατύχημα. Ραγάδες εμφανίζονται σε εφήβους καταστεί λιγότερο ορατή την πάροδο του χρόνου και, γενικά, δεν απαιτούν θεραπεία. Σε άλλες περιπτώσεις, αν ραγάδες είναι μια ανησυχία, τότε οι παρακάτω θεραπείες μπορεί να προσπάθησε, αλλά δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά σε όλες τις περιπτώσεις: