Ξανθωμάτων - εικόνες

 

Ξανθωμάτων - Οι βλάβες του δέρματος που προκαλείται από συσσώρευση λίπους στα μακροφάγα κύτταρα, κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος από το δέρμα και σπάνια στο στρώμα του λίπους κάτω από το δέρμα.

Ξανθωμάτων - αίτια

Ορισμένοι τύποι ξάνθωμα είναι ενδεικτικά των διαταραχών του μεταβολισμού των λιπιδίων (π.χ. υπερλιπιδαιμία, ή λιπιδίων στο αίμα), όπου μπορούν να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου αρτηρίας και

περιστασιακά με παγκρεατίτιδα.

Υπάρχουν αρκετές βασικές προϋποθέσεις, είναι ξανθωμάτων προκαλείται από διαταραχή των λιπιδίων (λίπος) μεταβολισμό. Δεδομένου ότι τα λιπίδια είναι αδιάλυτες στο νερό συνδυάζονται με πρωτεΐνες για να σχηματίσουν ενώσεις που ονομάζονται λιποπρωτεΐνες. Ανάλογα με το μέγεθος και το βάρος, κατατάσσονται κοινά λιποπρωτεΐνες ως χυλομικρών, πολύ χαμηλής πυκνότητας (VLDL), χαμηλής πυκνότητας - λιποπρωτεϊνών (LDL) και υψηλής πυκνότητας - λιποπρωτεΐνη (HDL). Όλα έχουν ένα σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της μεταβολικής λειτουργίας του οργανισμού.
Αλλαγές στις λιποπρωτεΐνες μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας γενετικής ανωμαλίας (π.χ. σχολεία πρωτοβάθμιας hyperlipoprotenaemia) ή από κάποια υποκείμενη συστηματικές παθήσεις όπως ο διαβήτης, υποθυρεοειδισμός, νεφρωσικό σύνδρομο ή στηρίζονται αυτές οι ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν υψηλά επίπεδα ορισμένων λιπιδίων και των λιποπρωτεϊνών , η οποία στη συνέχεια εκδηλώνεται ως ξανθωμάτων δέρματος.

Ξανθωμάτων - Θεραπεία

Ο κύριος στόχος της θεραπείας για ξανθωμάτων είναι να εντοπίσει και θεραπεία διαταραχών των λιπιδίων. Σε πολλές περιπτώσεις, η θεραπεία των διαταραχών θα μειώσει ή θα επιλύσει ξανθωμάτων σας. Επιπλέον, η θεραπεία της υπερλιπιδαιμίας μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και η υπερτριγλυκεριδαιμία για την πρόληψη της θεραπείας παγκρεατίτιδα.

Χειρουργική επέμβαση ή τοπικών μεθόδων καταστροφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση ξανθωμάτων δεν υποχωρούν αυτόματα ή με τη θεραπεία. Ξάνθωμα disseminatum επηρεάζει ζωτικές λειτουργίες του οργάνου μπορεί να αντιμετωπιστεί με φάρμακα χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία.

Ξανθωμάτων Θεραπείες περιλαμβάνουν: