Υπερτρίχωση - εικόνες

Υπερτρίχωση - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

 

Υπερτρίχωση - είναι μια κατάσταση που συνεπάγεται η υπέρμετρη αύξηση της του προσώπου τρίχας στις γυναίκες. Ανώμαλη αύξηση τρίχας εμφανίζεται συνήθως στο στήθος, το πρόσωπο και την πλάτη.

Υπερτρίχωση - αίτια

Περίπου οι μισές από τις γυναίκες με υπερτρίχωση έχουν αυξημένα επίπεδα των ανδρικών ορμονών αποκαλούμενων ανδρόγυνα. Τα υψηλά επίπεδα αυτών των ορμονών μπορεί να προκληθεί από:

Το κύριο σύμπτωμα της υπερτρίχωσης είναι η τριχοφυΐα στην κοιλιά, το στήθος, και του άνω χείλους (αρσενικό-πρότυπο τριχοφυΐα στις γυναίκες). Αν υπερτρίχωση προκαλείται από το υψηλό επίπεδο των αρσενικών ορμονών, επίσης, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Αν υπερτρίχωση οφείλεται σε σύνδρομο του Cushing σημεία και τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Υπερτρίχωση - Θεραπεία

Θεραπεία της υπερτρίχωση εξαρτάται από το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και αν υπάρχει μια αιτία. Για παράδειγμα, μια γυναίκα παύει υπερτρίχωση μπορεί να ενημερώνονται ώστε να λαμβάνουν φάρμακα που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε αυτή την κατάσταση. Αν ένας όγκος στις ωοθήκες ή τα επινεφρίδια είναι η αιτία, μπορεί να αφαιρεθεί χειρουργικά. Υπέρβαρες γυναίκες με υπερτρίχωση μπορεί να συμβουλεύονται να χάσουν βάρος.

Εάν δεν βασική αιτία βρίσκεται, ένας συνδυασμός self-care στρατηγικές και τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ψυχολογική υποστήριξη μπορεί να είναι χρήσιμη, δεδομένου ότι υπερτρίχωση είναι συχνά μια απογοητευτική και δυσάρεστη κατάσταση.

Τρόπος ζωής

Υπέρβαρα μπορεί να συμβάλει στην υπερτρίχωση. Μια ισορροπημένη δίαιτα και άσκηση μπορεί να βοηθήσει να πάρει σωστό έλεγχο του βάρους.