Καρκίνος μάτι - εικόνες

Καρκίνος μάτι - εικόνες
zoom

copyright:
wikimedia.org

Καρκίνος μάτι - Λιγότερο συχνά. Ο καρκίνος αυτός μπορεί να επηρεάσει το εξωτερικό μέρος του ματιού, όπως τα βλέφαρα, που αποτελείται από μύες, το δέρμα και τα νεύρα. Αν ο καρκίνος αρχίζει στο εσωτερικό του βολβού του ματιού καλείται ενδοφθάλμια καρκίνο. Η πιο κοινή ενδοφθάλμιας καρκίνου στους ενήλικες είναι μελάνωμα και λέμφωμα. Η πιο κοινή μορφή καρκίνου των ματιών στα παιδιά είναι ρετινοβλάστωμα, η οποία ξεκινά από τα κύτταρα του αμφιβληστροειδή. Ο καρκίνος μπορεί να μεταδοθεί και από τα μάτια και σε άλλα μέρη του σώματος.

Καρκίνος μάτι - αίτια

Οι άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο του ματιού έχουν τα ακόλουθα συμπτώματα:
- Μια διογκώνοντας μάτια περισσότερο
- Απώλεια όρασης ή μερική ή ολική
- Όραμα γίνεται υδαρής / αναβοσβήνει
- Η απώλεια της περιφερικής όρασης δεν μπορούν να δουν αυτό που είναι στην πλευρά
- Ένα σημείο στην ίριδα.
- Ένα μικρό ελάττωμα στην ίριδα ή επιπεφυκότα.

Άλλα συμπτώματα του καρκίνου του ματιού περιλαμβάνουν:
- Φώτα που αναβοσβήνουν, τα πλωτά σημεία, διαστρεβλωμένη όραση, μεταβολές στην κίνηση των ματιών
- Θολή όραση, μειωμένη όραση ή διπλές εικόνες. Εάν ο όγκος μεγαλώνει περισσότερο, μπορείτε να κινηθείτε προς τον αμφιβληστροειδή προκαλώντας αποκόλληση του. Επίσης, μπορεί να υπάρχει απώλεια της όρασης.
- Τα μάτια φακίδες, πόνο μέσα και γύρω από τα μάτια, αλλάζοντας το σχήμα του ματιού
- Ένα λευκό ή κίτρινο λάμψη στο μαθητή. Αυτό είναι γνωστό ως ρετινοβλάστωμα. Ποια μπορεί να συμβεί σε ένα μάτι ή και τα δύο μάτια.

Καρκίνος μάτι - Θεραπεία

Η θεραπεία για τον καρκίνο του ματιού ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο και το πόσο προηγμένες είναι. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική, ακτινοβολία, το πάγωμα ή η θεραπεία θερμότητας, ή θεραπεία με λέιζερ.