Ο καρκίνος των ωοθηκών - εικόνες

 

Ο καρκίνος των ωοθηκών - ο καρκίνος που αποτελεί στους ιστούς των ωοθηκών στις γυναίκες. Οι ωοθήκες είναι γυναικεία αναπαραγωγικά αδένες που βρίσκονται στις δύο πλευρές της μήτρας (το όργανο όπου ένα μωρό μεγαλώνει και αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης). Οι ωοθήκες παράγουν οιστρογόνα και προγεστερόνη (γυναικείες ορμόνες). Οι ωοθήκες παράγουν επίσης, τα αυγά (που ονομάζονται ωάρια). Ο καρκίνος των ωοθηκών αναπτύσσεται όταν τα φυσιολογικά κύτταρα των ωοθηκών αρχίζουν να αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα και να παράγουν κακοήθεις όγκους σε μία ή και στις δύο ωοθήκες.

Ο καρκίνος των ωοθηκών - αίτια

Ο καρκίνος των ωοθηκών ονομάζεται «σιωπηλός δολοφόνος», επειδή τα συμπτώματα δεν υπάρχουν μέχρις ότου η νόσος έχει προχωρήσει και η πιθανότητα θεραπείας ή της διαγραφής είναι μικρό. Ωστόσο, τα ακόλουθα συμπτώματα είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί σε γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών από τις γυναίκες στο γενικό πληθυσμό. Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

Οι γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών έκθεση ότι τα συμπτώματα είναι επίμονα και αποτελούν αλλαγή από το φυσιολογικό για το σώμα τους. Συχνότητα ή / και ο αριθμός αυτών των συμπτωμάτων είναι βασικοί παράγοντες για τη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών. Αρκετές μελέτες

έχουν δείξει ότι ακόμα και πρώιμο καρκίνο των ωοθηκών στάδιο μπορεί να παράγει αυτά τα συμπτώματα. Οι γυναίκες που έχουν αυτά τα συμπτώματα σχεδόν καθημερινά για αρκετές εβδομάδες θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους, κατά προτίμηση ένα γυναικολόγο. Η έγκαιρη ιατρική αξιολόγηση μπορεί να οδηγήσει στην ανίχνευση της ασθένειας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Η έγκαιρη διάγνωση είναι το στάδιο που σχετίζεται με καλύτερη πρόγνωση.

Ο καρκίνος των ωοθηκών - Θεραπεία

Η τρέχουσα θεραπεία του καρκίνου των ωοθηκών είναι βασισμένη στο συνδυασμό της χειρουργικής επέμβασης με χημειοθεραπεία συν ακτινοθεραπεία μερικές φορές.