Ο καρκίνος του ήπατος - εικόνες

Ο καρκίνος του ήπατος - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

 

Ο καρκίνος του ήπατος - κακοήθης όγκος του ήπατος.Συνήθως εμφανίζεται ως μετάσταση από άλλο καρκίνο, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν απώλεια της όρεξης, αδυναμία, φούσκωμα, ίκτερο και άνω κοιλιακή δυσφορία.Υπάρχουν δύο είδη καρκίνου του ήπατος:

- πρωτόγονες καρκίνο του ήπατος - του καρκίνου του ήπατος πρωτόγονη είναι αρκετά σπάνια στην Ευρώπη

και την Αμερική, είναι πιο κοινές στην Αφρική και την Ασία.Hepatocarcinomul, είναι η πιο κοινή όγκους του ήπατος, που εμφανίζεται στο 20% ενός υγιούς ήπατος, πιο συχνά μια προϋπάρχουσα ηπατική νόσο του ήπατος έφτασε να δώσει (κίρρωση, χρόνια ηπατίτιδα).
Τα συμπτώματα και σημεία - Hepatocarcinomul μεταφράζεται σε ένα μεγάλο συκώτι στίγματα κατά την ψηλάφηση και ένα ψευδο-λοιμώδη εμπύρετη κατάσταση.Προκαλεί μέτριο πόνο, που βρίσκεται στην άνω κοιλιακή χώρα.
Διάγνωση και εξέλιξης - μπορεί να διαγνωστεί με υπερήχους,, scanografiei και υπερήχους καθοδηγούμενη βιοψία ήπατος.Ο κίνδυνος των μεταστάσεων, κυρίως του πνεύμονα και τα οστά είναι σημαντική.

Η θεραπεία - η χειρουργική αφαίρεση του όγκου όπου είναι δυνατόν ή μερική hepatectomie.Μπορεί επίσης να εξετάσει σε μεταμόσχευση ήπατος.Στις αρχές του τις μορφές που δεν περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση, η θεραπεία μπορεί να βασίζεται σε γενική ή τοπική χημειοθεραπεία.Η πρόληψη των όγκων του ήπατος βασίζεται στην πρωτόγονη καταπολέμηση του αλκοολισμού, ο εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Β και C και τη θεραπεία της χρόνιας ηπατίτιδας Β και C.

Δευτεροβάθμια καρκίνο του ήπατος - αυτό μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια κάθε άλλο καρκίνο, ωστόσο, είναι πιο κοινούς καρκίνους του πεπτικού συστήματος (παχέος εντέρου, του στομάχου, του παγκρέατος, χοληφόρων) και γυναικολογικό καρκίνο (μήτρα, ωοθήκες, στήθος).
Τα συμπτώματα και σημεία - δευτερογενή καρκίνο του ήπατος μπορεί να μεταφραστεί σε μια αλλαγμένη κατάσταση μέσα από μια γενική ή ίκτερο.Η κλινική εξέταση μπορεί να αποκαλύψει να αγγίξει ένα μεγάλο οζώδης ήπατος ("κάστανο ήπατος»), επώδυνη ή όχι.
Διάγνωση και Θεραπεία - Η διάγνωση βασίζεται σε υπερηχογράφημα και η βιοψία scanografiei απαραίτητη για να επιβεβαιώσετε την επίτευξη του ήπατος.Η θεραπεία, αν είναι δυνατόν, είναι η χειρουργική (εκτομή του όγκου).Σε διάχυτη φόρμες χρησιμοποιώντας γενική ή τοπική χημειοθεραπεία (ένεση του προϊόντος σε έναν καθετήρα εισάγεται στην ηπατική αρτηρία).