Καρκίνος Οισοφάγος - εικόνες

 
Καρκίνος Οισοφάγος - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

Καρκίνος Οισοφάγος - είναι μια ασθένεια στην οποία κακοήθη κύτταρα μορφή και να πολλαπλασιάζονται σε οισοφαγικό ιστό. Ο οισοφάγος είναι ο σωλήνας που συνδέει το στόμα μυϊκή στομάχι που κάνουν τη μεταφορά των τροφίμων και υγρά από το στόμα στο στομάχι. Καρκίνο του οισοφάγου ξεκινά από το στρώμα του και καθώς μεγαλώνει σε παχιά στρώματα επεκτείνεται στον οισοφάγο.
Δύο πιο κοινοί τύποι καρκίνου του οισοφάγου είναι πλακώδες καρκίνωμα και
αδενοκαρκίνωμα

Μεταξύ των κινδύνων είναι παράγοντες στον καρκίνο του οισοφάγου:
- Κάπνισμα
- Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ
- Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Οισοφάγο Barrett -
- Η μεγαλύτερη ηλικία
- Τα αρσενικά

Καρκίνος Οισοφάγος - αίτια

Δυσφαγία (δυσκολία στην κατάποση) και επώδυνη κατάποση είναι τα πιο κοινά συμπτώματα καρκίνου του οισοφάγου. Δυσκολία στην κατάποση είναι το πρώτο σύμπτωμα στους περισσότερους ασθενείς. Τα υγρά και μαλακά φαγητά συνήθως ανεκτή, ενώ τα βαριά ή ογκώδη ουσίες (όπως το ψωμί ή το κρέας) είναι πιο δύσκολο να καταπιεί. Η απώλεια βάρους είναι χαρακτηριστικό, ως αποτέλεσμα της κακής διατροφής και την ενεργό καρκίνο. Πόνος, συχνά ένιωθα σαν ένα έγκαυμα. Ένα πρώτο δείγμα μπορεί να είναι ασυνήθιστα βραχνή φωνή.

Καρκίνος Οισοφάγος - Θεραπεία

- Η χειρουργική επέμβαση είναι η πιο διαδεδομένη θεραπεία για τον καρκίνο του οισοφάγου, με χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει ορισμένα τμήματα του οισοφάγου, που ονομάζεται η χειρουργική επέμβαση οισοφαγεκτομή. Χειρουργική επέμβαση σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία, θεραπεία με λέιζερ και ηλεκτροπηξίας.