Ηπατίτιδα Α - εικόνες

Ηπατίτιδα Α - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

Ηπατίτιδα Α - εικόνες

copyright:
blogs.webmd.com

Ηπατίτιδα Α - Είναι η φλεγμονή Έτος (ερεθισμός και πρήξιμο) του ήπατος που προκαλείται ενός έτους από την ηπατίτιδα Α.

Ηπατίτιδα Α - Αιτίες, σημεία και συμπτώματα

Αιτίες

Ηπατίτιδα Α βρίσκεται κυρίως στο αίμα και τα κόπρανα των μολυσμένων Συμπτώματα πρόσωπο εμφανιστεί ενώπιον χρόνο, περίπου 15-45 ημέρες και η πρώτη εβδομάδα της ασθένειας.

Μπορείτε να Ηπατίτιδα Α εάν:

Παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν:

Τα σημεία και συμπτώματα

Τα συμπτώματα συνήθως 2-6 εβδομάδες μετά την έκθεση με ηπατίτιδα Α. Φαίνεται να έχουν συνήθως ήπια, αλλά μπορεί να διαρκέσει έως και αρκετούς μήνες, ιδιαίτερα στο ενήλικες.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:


Διάγνωση

Θα το γιατρό εκτελέσει μια φυσική εξέταση για να ανακαλύψει ότι πάσχετε από ηπατική Διευρυμένη έτος.

Ηπατίτιδα ορολογικές εξετάσεις δείχνουν Μαΐου:

Ηπατίτιδα Α - Θεραπεία

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για το υπόλοιπο της ηπατίτιδας Α. συνιστάται κατά τη διάρκεια της οξείας φάσης της νόσου είναι πιο σοβαρή όπου τα συμπτώματα. Οι άνθρωποι με οξεία ηπατίτιδα πρέπει να αποφεύγουν το αλκοόλ και τοξικές για την οποιαδήποτε ουσία που είναι το ήπαρ, συμπεριλαμβανομένης της ακεταμινοφαίνη (παρακεταμόλη).

λιπαρά τρόφιμα μπορεί να προκαλεί εμετό, εκκρίσεις από το συκώτι για να αφομοιώσει τα λίπη Επειδή είναι απαραίτητη. Τα λιπαρά τρόφιμα που θα πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της οξείας φάσης Thos ΝΑ.

Πρόληψη

Ο καλύτερος τρόπος για να προλάβει την ηπατίτιδα Α εμβόλιο. Τα εμβόλια διαθέσιμα από το 1990 την έχει, και ειδικοί σε θέματα υγείας συνιστούν πρόκειται για ταξιδιώτες προς την Αφρική, την Ασία, Κεντρική και Νότια Αμερική και Ανατολική Ευρώπη. Τα άτομα με αλλεργική και έγκυες γυναίκες ορισμένες προϋποθέσεις, να αποφεύγετε το εμβόλιο είναι καλύτερη.

Για Thos που δεν είναι εμβολιασμένα, τους καλύτερους τρόπους για να προλάβει την ηπατίτιδα Α είναι λοίμωξη καλή υγιεινή και την αποφυγή μολυσμένων τροφίμων και νερού, ειδικά όταν ταξιδεύουν σε χώρες όπου η ηπατίτιδα Α είναι κοινή.

Λαμβάνοντας ανοσοσφαιρίνη (μια πρωτεΐνη που καταπολεμά λοιμώξεις), μπορείτε να προλάβει την ηπατίτιδα Α ασθένεια κατά τη διάρκεια επιδημίας.