Οξεία παγκρεατίτιδα - εικόνες

Οξεία παγκρεατίτιδα - εικόνες

copyright:
ohiohealth.com

Οξεία παγκρεατίτιδα - Είναι ξαφνικό οίδημα και φλεγμονή του παγκρέατος.

Οξεία παγκρεατίτιδα - Αιτίες, σημεία και συμπτώματα

Αιτίες

Παγκρεατίτιδα εμφανίζεται όταν γίνει πεπτικά ένζυμα που παράγονται στο πάγκρεας ενεργοποιηθεί σύντομα. Κατά τη φυσιολογική πέψη, τα παγκρεατικά ένζυμα αδρανοποιημένο ρέει μέσα από σωλήνες στο πάγκρεας και το λεπτό έντερο, όπου τα ένζυμα αφού γίνουν ενεργοποιηθεί και βοηθά την πέψη. Σε παγκρεατίτιδα, τα ένζυμα

ενεργοποιούνται ενώ ακόμα στο πάγκρεας. Αυτό κάνει τα ένζυμα που ερεθίζουν τα κύτταρα του παγκρέατος που προκαλούν φλεγμονή και συμπτώματα που σχετίζονται με παγκρεατίτιδα.

Με επανειλημμένες επιθέσεις της οξείας παγκρεατίτιδας μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο πάγκρεας και μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια παγκρεατίτιδα. Ουλώδης ιστός μπορεί να σχηματιστεί στο πάγκρεας, προκαλώντας απώλεια της λειτουργίας. Μια κακή λειτουργία του παγκρέατος μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα και διαβήτη.

Παγκρεατίτιδα έχει πολλές αιτίες
Ένας αριθμός των περιπτώσεων της οξείας παγκρεατίτιδας εντοπίστηκαν και χρόνια παγκρεατίτιδα, όπως:

Τα σημεία και συμπτώματα

Οξεία Παγκρεατίτιδα σημεία και συμπτώματα περιλαμβάνουν:


Διάγνωση

Δοκιμές και διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση της οξείας παγκρεατίτιδας περιλαμβάνουν:

Οξεία παγκρεατίτιδα - Θεραπεία

Η παγκρεατίτιδα απαιτεί συνήθως νοσηλεία. Και μόνο μετά από φλεγμονή του παγκρέατος είναι υπό έλεγχο, οι γιατροί μπορούν να θεραπευθεί η υποκείμενη αιτία της παγκρεατίτιδας.

Κατάρριψη η βασική αιτία της παγκρεατίτιδας
Μόλις η παγκρεατίτιδα είναι υπό έλεγχο, ο γιατρός σας μπορεί να θεραπευθεί η υποκείμενη αιτία της παγκρεατίτιδας. Η θεραπεία θα ανάλογα με την αιτία της παγκρεατίτιδας, μερικές θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν:

Προειδοποιητικός

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο επαναλαμβανόμενων επεισοδίων παγκρεατίτιδας με τη λήψη μέτρων που: