Σύφιλη - εικόνες

Σύφιλη - εικόνες
zoom

copyright:
wikimedia.org

 

Σύφιλη - είναι μια μεταδοτική ασθένεια που μεταδίδεται στο 90% των περιπτώσεων κατά φύλο προκαλείται από ένα βακτήριο, Treponema pallidum.
Σπειροχαίτη Treponema είναι ένα χλωμό, ελικοειδούς σχήματος βακτήρια.

Σύφιλη - σημεία και συμπτώματα

Πρωτογενής σύφιλη

Πρωτογενής σύφιλη είναι συνήθως αποκτάται μέσω της άμεσης σεξουαλική επαφή με ένα άτομο που έχει προσβληθεί από σύφιλη ή Radul. Περίπου 10-90 ημέρες μετά την αρχική έκθεση (μέσος όρος 21 ημέρες) είναι μια δερματική βλάβη στο σημείο της επαφής, που είναι συνήθως τα γεννητικά όργανα. Αλλά μπορεί να είναι

 

οπουδήποτε στο σώμα. Αυτό το τραύμα, που ονομάζεται συφιλιδικό έλκος , είναι μια ανώδυνη εξέλκωση του δέρματος εντοπίζεται στο σημείο της έκθεσης, συχνά στο πέος, τον πρωκτό. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές βλάβες του παρόντος, αν και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο μία βλάβη είναι ορατή. Αυτή η βλάβη μπορεί να διαρκέσει για 4-6 εβδομάδες και συνήθως θεραπεύει αυθόρμητα.

Δευτεροπαθή σύφιλη

Δευτεροπαθή σύφιλη εμφανίζονται συνήθως 6-8 εβδομάδες μετά την πρωτογενή λοίμωξη (την περίοδο αυτή ξεκινά και αν δεν την κατάλληλη αντιβιοτική αγωγή κατά την πρώτη περίοδο). Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις της δευτεροβάθμιας νόσου. Πρώτη έκρηξη φαίνεται να είναι ένα rozeola - ροζ κηλίδες συχνά ανιχνεύσιμο, μια δεύτερη έκρηξη του δευτεροπαθή σύφιλη αποτελείται από μικρά καφεκόκκινο υψόμετρο συνδέονται συχνά με φαγούρα στον κορμό και στα άκρα. Εξάνθημα μπορεί να συνεπάγεται παλάμες και τα πέλματα. Σε υγρές περιοχές του σώματος (συνήθως το αιδοίο ή στο όσχεο), εξάνθημα είναι επίπεδη, φαρδιά, άσπρα, γνωστή ως latum κονδύλωμα . Εξάνθημα μπορεί επίσης να εμφανιστεί στα γεννητικά όργανα ή το στόμα. Όλες αυτές οι αλλοιώσεις είναι μολυσματικά και ασκεί ενεργό οργανισμών Treponema. Ο ασθενής είναι ακόμα πιο μεταδοτικός όταν αυτός ή αυτή έχει δευτεροπαθή σύφιλη. Άλλα κοινά συμπτώματα σε αυτό το στάδιο περιλαμβάνουν πυρετό, πονόλαιμο, κακουχία, απώλεια βάρους, κεφαλαλγία. Σπάνιες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μια οξεία μηνιγγίτιδα που εμφανίζεται στο 2% περίπου των ασθενών, ηπατίτιδα, νεφρική νόσο, υπερτροφική γαστρίτιδα, η ελκώδης κολίτιδα, rectosigmoid μάζα, αρθρίτιδα, περιοστίτιδα, οπτική νευρίτιδα.
Δευτεροβάθμια της φάσης ΙΙ, ακολουθεί μια περίοδος κατά την οποία το υποκείμενο έχει προσβληθεί δεν παρουσιάζουν κανένα σημάδι της μόλυνσης.

Λανθάνουσα σύφιλη

Λανθάνουσα σύφιλη έχει οριστεί ότι έχει αποδείξεις ορολογική της μόλυνσης, δεν υπάρχουν σημεία ή συμπτώματα της ασθένειας. Πρώιμη λανθάνουσα σύφιλη έχει οριστεί ότι έχει σύφιλη για δύο έτη ή και λιγότερο από την ημερομηνία της αρχικής λοίμωξης, δεν υπάρχουν σημεία ή συμπτώματα της ασθένειας. Αργά λανθάνουσα σύφιλη είναι λοίμωξη για περισσότερο από δύο χρόνια, αλλά χωρίς κλινικές ενδείξεις της νόσου. Η διάκριση αυτή είναι σημαντική τόσο για τη θεραπεία και τον κίνδυνο της μετάδοσης.

Σύφιλη - Θεραπεία

Η θεραπεία της σύφιλης βασίζεται στη χορήγηση πενικιλίνης, ή σε περίπτωση αλλεργίας στην πενικιλίνη με τετρακυκλίνη. Εάν η ασθένεια αντιμετωπίζεται νωρίς, μία μόνο δόση, μαζική πενικιλλίνη είναι επαρκής για την επούλωση. Διαφορετικά, ίσως χρειαστεί να ακολουθήσετε τη θεραπεία για αρκετές εβδομάδες. Η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν για να αποφευχθεί η μόλυνση των άλλων ανθρώπων.