Acrodermatitis enteropathica - képek

 

Acrodermatitis enteropathica - egy ritka öröklődő betegség gyermekkorban következtében képtelen felvenni megfelelő mennyiségű cink az étrendben. Mindenkinek van egy cinkhiány, mint harmincon túli k fejlesztése ugyanolyan tüneteket a betegség.

Acrodermatitis enteropathica - okoz

Sz kiváltó acrodermatitis enteropathia egy genetikai hiba, hogy kódolja a membrán fehérje, amely arra szolgál, hogy rögzítse a cink . enteropathia acrodermatitei tünetek befejezése után több hónapon szoptatás a szülés

után. Ez oda vezetett, hogy számos feltételezések, beleértve a anyatejben egy meghatározott ligand a cink a szarvasmarha tej nem a tulajdonosa. Cinkhiány lehet oka a nem megfelelő bevitel, malabsorbtiei, a túlzott veszteség vagy ezek kombinációja tényezők.

Acrodermatitis enteropathia tünetek közé tartozik a bőrelváltozások, hajhullás, és a hasmenés, vörös bőrkiütés, köröm körüli bőr lehet vörös és duzzadt. Ez a betegség nem kezelik, halálhoz vezethet a gyermekkorban.

Acrodermatitis enteropathica - Kezelés

Cinkpótló nélkül teljes remisszió örökletes acrodermatitis enteropathia. A cink pótlása összegének 30-150 mg naponta használják az emberek ezt a feltételt. Emberek acrodermatitis enteropathia ellenőrizni kell egy egészségügyi szakember annak biztosítása, hogy a megfelelő cink-kiegészítők és a cink-kiegészítők nem ösztönözze a rézhiány.

Gazdag élelmiszerek cink: osztriga, marha-, máj-, tökmag, pekándió, brazil dió és