Bullosus betegsége dialízis - képek

Bullosus betegsége dialízis - képek

copyright:
imaging.ubmmedica.com

Bullosus betegsége dialízis - a törékeny bőrt és veziculizara caracterzeaza. Bőrelváltozások megjelenő tekintve hasonló a porphyria cutanea tarda. Ezek az elváltozások jellemzően a napsugárzásnak kitett bőr, a hát kezét egyének, akik kezelik a folyamatos dialízis a krónikus veseelégtelenség. Mecanobuloasa betegség fordul elő betegek végstádiumú vesebetegség által kezelt krónikus ambuláns peritoneális dialízis és a hemodialízis.

Bullosus betegsége dialízis - okoz

Bullosus dermatosis a dialízis etiológiája még nem tisztázott, de a tendencia a buborékok, a romlás a napfénytől és a törékenység javasolja a fototoxikus mechanizmust.

Mivel a plazma porfirinszintre az emberek krónikus veseelégtelenségben szenvedő lehet enyhén emelkedett porfirin fotoszenzibilizáló játszhat közreműködői szerepe bizonyos esetekben. Azonban a porfirin fotoszenzibilizáló nem ez a fő oka, mert sok dializált beteg hasonlóan kismértékben növelik a plazma porfirinszintre, és nem alakul ki elváltozás izzó.

Az elváltozások sokkal pirospozsgás után napfényt, a betegek még mindig nem veszik észre a szerepét napfény kárt okoz, mint amikor kezdenek fájdalmas .

Bullosus betegsége dialízis - Kezelés

Elkerülése napfény segítségével fényvédő és elkerülve mechanikai trauma segíthet csökkenteni a sérülések súlyosságát. A buborékok másodlagosan fertőzött lehet szüksége antibiotikum kezelést.