Dermatofibroma - képek

Dermatofibroma - képek

copyright:
wikimedia.org

Dermatofibroma - a közös bőrön csomó ismeretlen etiológiájú, hogy gyakrabban fordul elő nőknél. Dermatofibromul gyakran alakul ki a végtagok (különösen az alsó lábszár), és általában tünetmentes, bár néha nagyobb érzékenység és a Puru meglehetősen gyakori ezekben az ügyekben.

Dermatofibroma - okoz

Dermatofibromului oka ismeretlen. Mivel az állandó jellegű, dermatofibromul valószínűleg jobb minősül daganatos folyamat, nem pedig a reaktív szöveti változást. Egy kitörés dermatofibromaului tanulmány azt sugallja, hogy lehet egy genetikai komponens

Dermatofibromul fordul elő bármely életkorú betegnél, de leggyakrabban serdülőkorban 20%-a sérülések bekövetkezte előtt 17 éves. Az elváltozás lassan nő, és egy magányos göröngy a lábát. Lehet, hogy bizonyos sérülések, de csak ritkán van több. Ez a változat összefüggésében több autoimmun körülmények között, például lupus erythematosus, HIV-fertőzés, leukémia. Regressziós enyhe klinikai javulást jelentett a betegség az anyag. A betegeknél le egy anyajegy vesz egy szokatlan heg.

Jellemző Dermatofibroamele tünetmentes, de gyakran leírják a fájdalom és a viszketés. Felmerült a legfájdalmasabb bőrdaganatok.

Dermatofibroma - Kezelés

Nem kezelés általában szükséges dermatofibroma. Biztosítani kell, hogy az elváltozás jóindulatú egyszerű lehet tüntetni. Azokban az esetekben, hogy zavarja kozmetikai választhat S intralesional kortikoszteroid injekció, vagy teljes eltávolítása, beleértve a bőr alatti zsírréteg.