Dermatophytosis tinea - képek

Dermatophytosis tinea - képek

copyright:
wikimedia.org

"Fordította Google Translator
Elnézést a hibákat a nyelv"

Dermatophytosis tinea - a felszínes gombás fertőzés a bőr, a haj és köröm. Drematofitia (Ön) hatással lehet a fejbőrre (tinea capitis), álla és a bőr az arcon (tinea barbae), test (Tinea corporis - amely elsősorban a gyermekeket érinti), ágyéki (tinea cruris), köröm (tinea unguium), és láb (tinea pedis, illetve lábgombásodás). Ezek a tünetek enyhék, hogy akut gyulladásos reakció hólyagos.

Dermatophytosis tinea - okoz

Drematofitia (Tinea) származó különböző gombák. Beterjesztés előfordulhat való közvetlen kontaktus révén a fertőzött elváltozás vagy közvetve érintkezésbe a fertőzött tárgyak, mint a cipő, törölköző vagy zuhanyzóval. Egy másik hajlamosító tényező kombinációja meleg és a szoros ruházatot, amely arra ösztönzi a gomba növekedését.

Néhány gombák részt vesz ebben a betegségben, az első infectaza állatokat, de azt is lehet küldeni az állatokról az emberre.

Drematofitia (Tinea) tünetei:

Dermatophytosis tinea - Kezelés

Lokális gombaellenes készítmények hatékony legyen a kezelés, a szövődménymentes dermatophytic fertőzés - Tinea található egyéb területeken, mint a fejbőrt. Ezek közé tartozik a helyi klotrimazol és a mikonazol (elérhető a gyógyszertárak), és terbinafin.

Néha, szájon át gombaellenes gyógyszert lehet szükség, ha a feltétel súlyos. Gyógyszerek lehetnek grizeofulvin, itrakonazol, terbinafin és flukonazol.

Tinea capitis (fejbőr), tekintet nélkül annak súlyosságára, általában oralis gombaellenes gyógyszert, mivel a helyileg alkalmazott gombaellenes szerek nem hatolnak át az hajhagymákat is. A kortikoszteroidok néha kezelésére használják súlyos gyulladás vagy seb, mint a fejbőr fertőzések.