Dermographism - képek

"Fordította Google Translator
Elnézést a hibákat a nyelv"

Dermographism - szó szerint azt jelenti írásban a bőrön. Megható meg május (vakarta, dörzsölte) a bőrön termel kezdeti piros vonal (kapilláris dilatáció), majd az axon-reflex tükröződéseket és szélesítése erythema (arteriolák dilatáció), és kialakulhatna egy lineáris csalánkiütés (transudation folyadék / ödéma) úgynevezett hármas választ Lewis. Az eltúlzott válasz ez a tendencia látható az alkotmányos whealing mintegy 2-5%-a lakosság és az úgynevezett dermographism.

Dermographism - okoz

A pontos mechanizmusa dermographism továbbra is bizonytalan oldalon. Trauma kiadhatja az antigén, hogy kölcsönhatásba lép a membránhoz kötött immunglobulin E hízósejtek, amelyek kibocsátás gyulladásos mediátorok, főként a hisztamin a szövetekben. Ez okozza a kis erek szivárog, így folyadék halmozódik fel a bőr. Egyéb mediátorok valószínűleg érintett leukotriének, heparin, bradikinin, kallikrein, és peptidek, mint a hatóanyag P.

A tünetek lehetnek által kiváltott stressz, csiszoló ruházat, órák, poharak, meleg, hideg, vagy valami, ami stresszt okoz a bőrön. Sok esetben kisebb, de néhány ritka esetben, a tünetek elég súlyosak ahhoz, hogy jelentős hatással van a beteg életét.

Dermographism - Kezelés

A tünetmentes betegek egyszerű dermographism nem szükséges kezelést. Nagyon fontos, ne kiváltó fizikai tényezők, csökkenti a stressz és a szorongás fontos orvosi módszerek. Szintén karcolás száraz bőr lehet csökkenteni alkalmazásával bőrlágyító.