Hajhullás Areata - képek

Hajhullás Areata - képek

copyright:
wikimedia.org

Hajhullás Areata - képek

copyright:
wikimedia.org

Hajhullás Areata - egyfajta hajhullás visszatérő harmincon túli k érinti a hatálya alá tartozó területen szőr. Klinikailag szólva, alopecia areata is nyilvánvaló sok különböző modellek között. Bár orvosilag jóindulatú, alopecia areata okozhat óriási érzelmi és pszichoszociális stressz az érintett betegek és családjaik számára.

Hajhullás Areata - okoz

Legszélesebb körben elfogadott elmélet, hogy alopecia areata kapcsolódik T-sejt-mediált autoimmun és aki a legnagyobb valószínűséggel előforduló genetikailag hajlamos egyénekben. Az igazi oka az alopecia areata

ismeretlen. ott még több elmélet az okokat, mint például:

Elmélet az autoimmunitás.
A bizonyítékok alátámasztják azt a hipotézist, hogy az alopecia areata egy autoimmun betegség. A folyamat úgy tűnik, hogy közvetített celluláris T, de felfedezett és ellen irányuló ellenanyagok a hajat.

Genetikai elmélet.
Számos tényező mellett a hajlam alopecia areata. Gyakorisága a betegek között az érintett családtagok becsült 20%-ot. Incidenciája fokozott emberek súlyos formái alopecia felett a pajzsmirigy.

Elmélet és vasculaturii inervatiei.
Az a tény, hogy a betegek alopecia areata jelentett alkalmi viszketés vagy fájdalom az érintett területeken felveti annak lehetőségét, perifériás idegrendszeri változás.

Vírusos elmélet.
Egy másik hipotézis volt, javasolta, hogy ismertesse a patológiája alopecia areata. Úgy ítélik meg, hogy egy fertőző eredetű, de nem tárt fel olyan mikrobiális ügynök állandó.

Tünetek: A leggyakoribb tünet a hajhullás, alopecia areata, a haj esik általában kisebb javításokat és kerek. Ritka esetekben az a feltétel is előrelépés, hogy teljes elvesztése haj (alopecia areata totalis) vagy teljes elvesztése szőr a fej, az arc és a test (alopecia areata Universalis). Esetekben az alopecia universalis areata, elvesztése szempillák és szemöldök és az orr-és fülszőrzet lehet, hogy egy személy több sebezhető port, baktériumokat és idegen részecskéket belépő a szem, az orr és a fül.

Hajhullás Areata - Kezelés

A kezelés nem szükséges, mert a feltétel jóindulatú, és spontán remisszió és a kiújulás gyakori. Terápiák között serkenti a hajnövekedést rendszerek, de ezek nem befolyásolják a kezdeti alakulását a betegség. Intralesional kortikoszteroid-kezelés is injekciót, vagy helyi alkalmazás. Szőrnövekedés fennállhat akár kilenc hónapig az injekció beadása után. Aktuális immunterápia meghatározása allergiás kontakt dermatitis által kiváltott lokális alkalmazásával erős allergének. Szisztémás terápia psoralen és ultraibolya A mutatja a gyógyulási arány a 20-73%, de megismétlődése magas.