Hirsutismus - képek

Hirsutismus - képek

copyright:
wikimedia.org

 

Hirsutismus - egy olyan állapot, amely magában foglalja a túlzott növekedése arcszőrzet a nők. Kóros szőrnövekedés rendszerint akkor fordul elő a mellkason, az arcon és vissza.

Hirsutismus - okoz

Mintegy felét nők hirsutismus emelkedett szintje a férfi hormonok androgének. Magas szintje ezen hormonok okozhatják:

A fő tünet a hirsutismus a szőrnövekedés a has, mell, és a felső ajak (a férfi-minta szőrszálak növekedésével nő). Ha hirsutismus okozza a magas szintű férfi hormonok is, tünetek lehetnek:

Ha hirsutismus oka az, hogy Cushing-szindróma, jelek és tünetek a következők:

Hirsutismus - Kezelés

Kezelése hirsutismus attól függ, milyen súlyos a probléma, és ha van egy kiváltó oka. Például, egy nő megszűnik hirsutismus lehet tanácsolni, hogy szed-e gyógyszert, amelyek hozzájárulhatnak ennek a feltételnek. Ha a daganat a petefészek vagy a mellékvesék az oka, lehet sebészi úton eltávolították. Túlsúlyos nők hirsutismus lehet tanácsolni, hogy lefogy.

Ha nem kiváltó oka talál, kombinációja öngondoskodás stratégiák és technikák is használhatók, pszichológiai támogatás hasznos lehet, hiszen hirsutizmus gyakran a bosszantó és kínos állapot.

Életmód

Túlsúlyos hozzájárulhat a hirsutismus. A kiegyensúlyozott étrend és a testmozgás segíthet abban, hogy megfelelő súlykontroll.