Impetigo - képek

Impetigo - képek

copyright:
wikimedia.org

 

Impetigo - egy fertőzés a bőr felületét. Impetigo gyakoribb a gyermekeknél, mint felnőtteknél.

Impetigo - okoz

Az ok a betegség által okozott Staphylococcus és Streptococcus. A tünetek:

Nem hólyagos ótvar: ez egy közönséges formája által okozott Staphylococcus és Streptococcus baktériumok mellett. Jelenik meg a kis hólyagok vagy varasodás, amelyeket azután sárga vagy mézszínű varosodik. Gyakran

 

indul az orr körül és az arcon, de szintén hatással lehet a karok és lábak. Vagy válhat nyirokcsomó-duzzanat a közelben.

- Bullózus impetigo: ez a baktérium okozza, hogy készítsen méreganyag okozza a hasadást között a felső réteg (hám), és alacsonyabb a bőrt alkotó buborékfólia. (Az orvosi kifejezés a fólia bulla) hólyagokat is előfordulhat különböző területein a bőr, különösen a fenék, bár ezek a hólyagok törékeny és vörös.

Impetigo ragályos, különösen a közvetlen kapcsolatban állt valakivel, akinek van, néha lehet venni a törölközőt, játékokat, ruházati és háztartási cikkek. Amint elkezded, impetigo, gyakran kiterjed más testrészeket. Ez elég gyakori a gyermekek körében.

Impetigo - Kezelés

Impetigo egy súlyos betegség könnyen kezelik, akkor gyógyítani és száraz magától. Enyhe esetekben lehet kezelni gyengéd tisztító, eltávolítja kéreg, és alkalmazása antibiotikumos kenőcs mupirocin (Bactroban). Több súlyos vagy elterjedtek, különösen bullózus impetigo, orális gyógyszert szükség lehet antibiotikumok ótvar.