Lentigo - képek

Lentigo - képek

copyright:
dermnet.com

Lentigo - képek

copyright:
dermnet.com

Lentigo - kell tekinteni a preinvasive elváltozás okozta a hosszú távú halmozott ultraibolya.

Lentigo - okoz

Lentigo malignus kockázata az életkorral nő, és az expozíció időtartama a napfényre.

Lentigomaligna kiderül, hogy jár a basalsejtes carcinoma, a történelem súlyos napégés, porphyria cutanea tarda, Werner szindróma, xeroderma, tirozin-pozitív albinizmus oculocutaneous pigmentosa.

Számának növekedése melanocytic Nevi, beleértve a nagy vagy óriás veleszületett Nevi is vezet a malignus lentigo.

Lentigo maligna leggyakrabban befolyásolja a napfénynek kitett bőrt, fej és a nyak. De ez is befolyásolhatja az orr és arc. A néhány ember, az elváltozások jelennek meg leggyakrabban a jobb oldalon van a vezető oldalon, a fej és a nyak a férfiak és a bal oldalon, amely az utas oldalán a nők.

Az orvos meg gyanítom, hogy a melanoma lehetőségét, ha a beteg panaszkodik egy új lézió - pigmentált vagy változtatásokat a meglévő anyajegy. Lentigo maligna is előfordulhat a karok, a lábak és a törzs, néhány ritka esetben a szájnyálkahártyán.

Utaló egy helyileg előrehaladott elváltozások közé magasság, égő érzés, viszketés, fájdalom vagy vérzés. Lentigo rosszindulatú elváltozás előfutára volt, mint egy folt a bőrön.

A százalékos lentigo maligna hogy lentigo maligna melanoma haladás továbbra is ismeretlen, de a becsült élettartam kockázata a rosszindulatú lentigo Ismert, hogy a 4,7%-a 45 évesnél fiatalabb.

Lentigo - Kezelés

Lentigo maligna kezeli a végleges műtéti kezelés. .

A prognózis általában jó a betegek lokalizált melanoma és áttétek nélkül. A monitoring vizsgálata a bőrt. A betegnek, aki kezelt lentigo kell évente ellenőrzi.