Melasma - képek

Melasma - Van egy megszerzett hypermelanosis a napfénynek kitett területeken. Melasma mutatja be a szimmetrikus hyperpigmented foltok, amelyek összefolyó, vagy pontok az arcon, a felső ajak, áll, homlok a leggyakoribb helyeken.

Melasma - okoz

Ok: kórélettana melasma bizonytalan. Sok esetben, a közvetlen kapcsolatot a női hormonális aktivitás tűnik, hogy jelen legyen, mint ahogyan a terhesség melasma és fogamzásgátló tabletták.

 

Más tényezők, részt vesz a etiopathogenesis melasma van photosensitizing gyógyszer, enyhe ovárium vagy pajzsmirigy működési zavar, és egyes kozmetikumok.

A legfontosabb tényező a fejlesztés a melasma a napfényt. Anélkül, hogy a szigorú elkerülése napfény, potenciálisan sikeres kezelések melasma kudarcra van ítélve.

Melasma - Kezelés

Melasma lehet nehéz kezelni, a pigment a melasma fokozatosan alakul ki, és a felbontás is fokozatos. Minden hullámhosszon a napfény, beleértve a látható spektrum, okozhat melasma. Line bánásmód melasma továbbra is aktuális depigmenting ügynökök, hidrokinon (HQ) a leggyakrabban használt. Ez egy vegyi anyag, amely gátolja tirozin hydroxyphenolic, így csökkent a termelés a melanin. Ezen túlmenően, citotoxikus metabolitok zavarhatja a melanocita funkció és életképességét. HQ lehet alkalmazni krém formájában vagy alkohol alapú megoldás.