Onychomycosis - képek

Onychomycosis - képek

copyright:
wikimedia.org

Onychomycosis - hivatkozik egy gombás fertőzés érintő körmök és kezek.

Onychomycosis - okoz

Onychomycosis okozta három fő osztály a gombák: dermatofitonok, élesztők, penészgombák és nondermatophyte. Bőrgombák messze a leggyakoribb okai onychomycosis. Két fontos kórokozók felelősek körülbelül 90%-át minden esetben a onychomycosis. Trichophyton rubrum 70%-át, és Trichophyton mentagrophytes számlák 20%-át minden esetben.

Nondermatophyte onychomycosis okozta penészgombák ( Fusarium fajok, Scopulariopsis brevicaulis, Aspergillus fajok) gyakoribbá válnak világszerte, számviteli akár 15%-ában az egyes országokban. Onychomycosis miatt Candida ritka.

Kockázati tényezői közé tartozik onychomycosis családtörténeti, öregedés, rossz egészségi állapot, mielőtt a kárt, meleg éghajlat, részvétel a fitness, immunszuppresszió (pl. HIV, a gyógyszer okozta), kommunális fürdés, és a zárt lábbeli.

Köröm tűnhet megvastagodott, sárga, vagy zavaros. Nails válhat fájdalmas és sfărâmiciose, vagy esetleg külön a körömágy. Általában nincs fájdalom vagy egyéb testi tünetek, kivéve, ha a betegség súlyos.

Onychomycosis - Kezelés

A gombaellenes kezelés a onychomycosis segítségével helyileg, szóbeli és műtéti technikákat. A kezelés attól függ, hogy hány ujjak érintettek, típusa és súlyossága onychomycosis. Kombinációja a lokális és a szisztémás rendszerek növelik a gyógyulás esélye.