Pityriasis rubra pilaris - képek

Pityriasis rubra pilaris - a neve, hogy egy csoport a ritka bőrbetegség, pikkelyes táblák narancssárga-piros jól meghatározott határok. Ezek lefedik a teljes test, vagy csak testrészek, mint a könyök és a térd, tenyéren és a talpon.

Pityriasis rubra pilaris - okoz

Az ok a pityriasis rubra Pilar ismeretlen. Pityriasis rubra Pilar általában szórványosan, de egyes formák lehetnek részben öröklött. Ez akkor fordulhat elő minden versenyen, a férfiak és nők egyaránt érintettek.

Pityriasis rubra Pilar felnőttkori kialakulását leggyakrabban kezdődik a fej, a nyak és a törzs felső részén egy vörös hámló bőrkiütés. Gyakran magányos elváltozás, de előfordulhat néhány hétig tovább, és együtt az űrlap csoportok vöröses-narancs elváltozások. Néhány héttel ezek terjedése lefelé fedezheti a legtöbb szervezet (erythrodermája). Kemény, száraz dugók lehet érezni, és annak köszönhető, hogy laphám táblák hajhagymákat, gyakran a legnyilvánvalóbb az ujjak fonákja. A betegek is panaszkodnak a viszketés a korai szakaszában a betegséget.

Repedések tud fejlődni, és fájdalmas lehet, ha séta vagy használja a kezek nehéz. Nails válhat megvastagodott, elszíneződött és fekete csíkok lineáris (szakadár vérzés). haj vékony jelentősen.

Pityriasis rubra pilaris - Kezelés

A kezelés nehéz, mert a betegség klinikai lefolyása annyira változó az egyes különböző típusú pityriasis rubra Pilar. Általában, pityriasis rubra Pilar örökletes formája általában megmaradnak, egész életen át időben, megszerezte sporadikus formák általában gyógyul spontán a végén.

Lokális gyógyszerek, mint például bőrlágyító fel lehet használni a tünetek enyhítésére, a szárazság és a repedések. Súlyos esetekben, vagy acitretin izotretinoin hasznos lehet. Metotrexát értéke korlátozott.