Psoriasis - képek

Psoriasis - Bőrkiütések krónikus, hámló érintő valamennyi korosztály (körülbelül 2%-a él). Van egy genetikai hajlam a pikkelysömör. A pikkelysömör is befolyásolják a környezeti tényezők. Ez nem fertőző és nem jár az allergia.

Psoriasis - okoz

Pontosan mi okozza pikkelysömör nem teljesen ismert, de van egy csomó aktív kutatásokat ezen a területen.

Hiperaktív immunrendszer is részt vesz úgy, hogy gyulladást okoz. Konkrétan, van túlzott termelése TH1 citokinek, különösen a TNF. Nekik van sok hatást, beleértve a további növekedés a vérerek a bőrben (ami piros) és a növekedés a bőrsejtek (ami méretezés és megvastagodott bőr).

Genetikai hajlam
Mint a legtöbb betegség, psoriasis befolyásolja öröklött tulajdonságok. Akár 50%-a pikkelysömörben szenvedő embereket tudni fogja, egy másik családtag érintett. Betegek, akiknek a családjában psoriasis általában pikkelysömört kapjanak korábban az életben, mint azoknál, akik nem a családban.
Feszültség
Fizikai és érzelmi stressz válthatnak pikkelysömörben, és nagyon nehéz elkerülni.
Fertőzés
Fertőző betegségek okozhatnak fáklyák pikkelysömör. Néha, fertőzés okozhat, elszámolási vagy javítása pikkelysömör.
  • Sreptococcal torok fertőzések (mandulagyulladás) okozhat psoriasis guttata.
  • Candida fertőzés (szájpenész) súlyosbíthatja pikkelysömör.
  • Malassezia élesztő szerepe lehet a sebopsoriasis.
 
Hormonok
A kapcsolat a hormonok és a pikkelysömör nem világos. Post - pubertás a csúcs idő kezdődő psoriasis. A terhesség is hatással súlyosságától pikkelysömör, hogy jobb, általában, potenciálisan romló szülés után. Psoriasis nem befolyásolja a születendő gyermeket.

A tünetek eltérőek enyhe és igazán fájdalmas események (pl. azok található a redők az ízületek). Másrészt nem adhat okot a súlyos formái psoriasis tünetei az érzelmi jellegű, a betegség negatív hatással a szociális kapcsolatok, a személyes és érzelmi. A betegek gyakran annyira túlterheltek a betegség, hogy érzik magukat különíteni, és depressziós.

Psoriasis - Kezelés

Nincs eddig nem gyógyítható psoriasis, de megfelelő a betegség lehetséges a legtöbb beteg.

Vannak, akik egy epizód a psoriasis, hogy törli után néhány hónappal, és soha nem kell ismételni. A legtöbb formáját pikkelysömör egy ingadozó kurzus az idő a javulás, sőt teljes takarítás csak megismétlődik egy későbbi időpontban. Lehet, hogy több év közötti visszaesés. Egy kis csoport a betegek súlyos psoriasis, tartós, hogy nagyon nehéz kezelni.