Schnitzler szindróma - képek

Schnitzler szindróma - képek

copyright:
wikimedia.org

Schnitzler szindróma - van összefüggésben: Csalánkiütés , Ízületi gyulladás vagy ízületi , Láz , Organomegaly , hematológiai rendellenességek. Schnitzler szindróma ritka. Névadója egy francia bőrgyógyász, Dr. Liliane Schnitzler.

Schnitzler szindróma - okoz

Sz Schnitzler szindróma ismeretlen. Változások a citokin hálózat számoltak be. Paraproteinemic IgM úgy vélte, hogy tárolási kialakulásához vezet az immunkomplexek és komplement aktiváció kaszkád, amelynek feladata, bőrtünetek. Egy másik javasolt elmélet ellenőrizetlen aktiválása interleukin 1.

Szenvedő betegek Schnitzler szindrómás be bőrgyógyászok, hematologists, reumatológus orvosok miatt lehetséges tünetek fajták. A diagnózis gyakran késik.

A betegek krónikus csalánkiütés, őt. Viszketés nem gyakori, de elváltozások rosszul pruritigene debütáló 2-3 év után 45%-ánál. Bőrkiütés általában az első tünet, ami különösen érinti a törzsön és a végtagokon, és elkerülve a kezek és lábak, a nyak és a fej.
Csontfájdalom érinti különösen a csípőcsont és a sípcsont. Combcsont, gerinc, karok és a kulcscsont csak ritkán vonják be. Fáradtság és fogyás előfordulhat egyes betegeknél.

Schnitzler szindróma - Kezelés

Schnitzler szindróma nehezen kezelhető. A következő kezeléseket már sikeresen tesztelték a különböző eredmények:

Vannak újabb jelentések támogatja a használatát anakinra, amely antagonista interleukin-1.