Solar Urticaria - képek

Solar Urticaria - egy ritka formája a csalánkiütés, a bőr felfújt perceken belül a napfényt vagy mesterséges fényforrás bocsát ki ultraibolya sugárzás

Solar Urticaria - okoz

Mivel a napenergia csalánkiütés, nincs pontosan meghatározva, de lehet az oka az antigén-antitest reakció. Úgy tűnik, hogy a vegyi létrehozott szervezet (fotoallergén) reagál az UV-sugárzás, és allergiás reakciót válthatnak ki, hogy nyilvánul meg, csalánkiütés.

Tünetek: a szúró, viszkető bőrkiütés belül kifejlesztett perc után egy rövid ideig (több mint 30 perc) való kitettség a nap. Bőrkiütés így néz ki foltok, és vörös és duzzadt. Gyakran előfordul, bőrkiütés érintő területeken általában nem veszélyeztetett, a felső arc és a kéz folyamatosan ki vannak téve a napnak könnyebben érinti.

Ha nagy testtájakat érintik, elvesztése folyadék a bőr vezethet zavartság, fejfájás, hányinger és hányás.

Hatálya alá tartozó területeken vékony rétegben is érintett lehet, attól függően, hogy az ultraibolya sugarak, amely átmegy az anyagot.

Solar Urticaria - Kezelés

Miután a beteg védve napozás kiütés kezd eltűnni spontán serpenyőben néhány perc alatt több órán keresztül. Kiütések, ha teljesen gyógyult nincs jele.

A betegek a nap urticaria intézkedéseket kell hozniuk, hogy elkerüljék vagy minimálisra napozás, napvédő alkalmazásával. Orális antihisztaminok hasznos lehet csökkentésében foltok és minimálisra csökkenti a viszketést, de néha akadályozza a reakció teljesen.

Azoknál a betegeknél, akik reagálnak rosszul, és nem tudja kezelni a feltétellel, és megelőző intézkedéseket, fényterápia és / vagy photochemotherapy lehet tekinteni. Ezek a kezelések gyakran végeznek, mielőtt a nyári hónapokban. Sajnos, az ultraibolya deszenzibilizáció gyakran rövid életű, és meg kell ismételni.