Striák - képek

Striák - képek

copyright:
wikimedia.org

Striák - lineáris hegek aludt együtt epidermális atrófia előforduló szövetek a bőr alatt megtöri a gyors növekedést.

Striák - okoz

Csíkok előfordulnak egyes területein a testület, ahol bőr alá folyamatos és fokozatos nyújtás. Ezek a következők:

Csíkok is előfordulhat huzamosabb ideig tartó használata lokális kortikoszteroidok. Ők is jellemző a Cushing-kór-szindróma, ahol fokozott mellékvese kérgi aktivitás, túlzott keringő kortizol is részt vesz a fejlődést.

Korai jele a terhességi csíkok fejlesztése az, amikor egy területen a bőr lapos és vékony, rózsaszín. Ez esetenként okozhat viszketést. Hamarosan vöröses vagy lilás vonalak fejlesztésére (striák rubra). Idővel válnak albiciose vagy a bőr színe, és sokkal kevésbé nyilvánvaló. Csíkok általában néhány centiméter hosszú és 1-10 mm széles. Által okozott kortikoszteroidok használatát, illetve Cushing-szindróma gyakran nagyobb és szélesebb, és lehet, hogy más régiókban, beleértve az arcot.

Striák - Kezelés

Striák általában csak kozmetikai probléma, de csak ritkán, ha fáj, vagy meghosszabbították, törékenyek a baleset. Striák előforduló serdülők kevésbé látható, az idő és általában nem igényelnek kezelést. Más esetekben, ha a terhességi csíkok is gondot okoz, akkor a következő kezeléseket lehet próbálni, de nem bizonyult hatékonynak minden esetben: