Szájüregi candidiasis - képek

 

copyright:
wikimedia.org

Szájüregi candidiasis - egy csoportja a gombás fertőzések, a száj és a nyelv, gyakran okoz a Candida albicans , bár volt jelentések, hogy a megnövekedett előfordulása a nem-albicans fajok. Hiányában más ismert okait immunszuppresszió, szájpenész felnőttek arra utalhat, HIV-fertőzés. Három klinikai előadások gyakori a HIV-fertőzöttek: álhártyás cheilitis, erythemás, és szögletes. Amikor a betegség előrehaladtával az AIDS, a Candida is támadják a nyelőcsőbe, ami nyelési vagy odynophagia.
Betegeket orális candidiasis lehet teljesen tünetmentes, ezért fontos, hogy ellenőrizze a száját jó. Elváltozások előfordulhat bárhol a kemény vagy lágy a szájban, a nyelv alá, íny vagy a bélés a száj, a garat vagy háttal.

Szájüregi candidiasis - okoz

Tényezők, amelyek kedveznek a candidiasis:
-A betegség sokkal gyakoribb nőkben, mint férfiakban fordul elő, és főleg a nyári hónapokban
Nagy-arány hordozó állapot látható az immunrendszere, vércsoportantigének A és hiánya a nyálszekréció
Carrier-állam magasabb a nyál savas
Xerostomia növeli a hordozó állapot
-Használata a pszichotróp gyógyszerek okozhatnak szájszárazság
Micellák, az összeg növekedett az alvás során, és csökken az élelmiszer-és fogmosás
A dohányzás növeli az állami tulajdonban lévő fuvarozó, növeli a fertőzés kockázatát a HIV-fertőzöttek, főleg mert multifokális candidosis és a medián rombusz glossitis
Terápia tetraciklin
Orális mikrobiális flóra-egyensúlyzavarát bakteriális gátlása, csökkent nyálelválasztás, immunrendszer hibák
-Helyi kortikoszteroid kezelés, vagy egyes tapadó
-Diabetes mellitus.

Szájüregi candidiasis - Kezelés

Azokban az esetekben, középsúlyos, illetve súlyos esetekben:

                1. Flukonazol 200, majd 100 mg / nap X 14 napon belül, vegye figyelembe, hogy az azol gyógyszerek terhesség alatt nem ajánlott.

               2. Komoly esetekben, amelyek zavarják meg a helyes táplálkozás és folyadékpótlás, a beteg igényel kórházi a folyadék-és táplálkozási támogatást. 

               3. Azoknál a betegeknél, fárasztó fogsor, ki kell őket meríteni klórhexidin oldattal (például PerioGard), majd alkalmazza egy vékony réteg krémet Nizoral szakaszon akril protézis kerül kapcsolatba szájnyálkahártyán. Ez megakadályozza újrafertőződés a készülék.

                5. Fenntartó kezelés elnyomni jövőben reimbolnavirii változhat pirulát, hogy tablettát egy nap Mycelex TID. Flukonazol szuppressziós kezelés általában nem ajánlott, kivéve a betegek nyelőcső candidiasis az azol ellenállása miatt a potenciális hosszú távú használatra.