Szeplő - képek

Szeplő - képek

copyright:
wikimedia.org

Szeplő - laposak kör alakú foltok, bőr, amelyek általában akkora, mint egy szeg feje. Foltok sokrétű és alakul véletlenszerűen a bőrön, különösen az ismételt expozíciót követően a nap. Ők különösen gyakori emberek világos bőr a felső test bőre olyan területeken, mint arc, orr, kar, váll és a felső. Ezek előfordulhatnak év közötti fiatalok 1-2 éves

Szeplő - okoz

Szeplők fejlesztése következtében egy kombinációjának genetikai hajlam (régebbi) és a napozást. Két ember, akik megkapják ugyanazt a napfénytől lehet egyenlő kialakulásának esélyét szeplő.

Napfény és mesterséges barnító lámpák bocsátanak ki ultraibolya (UV). Miután ultraibolya sugárzás, a külső réteg a bőr (epidermis), megvastagszik, és a pigment-termelő sejtek (melanociták) be kell mutatnia a melanin pigment adja a nagyobb arány. (Ez a produkció a melanin, sőt, némi védelmet elleni jövőbeni napozást.)

Persze, az emberek nagyban különböznek, hogy a napfény hatására válaszul. Hogy csak egy szélsőséges példa, nem egy albínó bőrpigmentáció hibája miatt a melanin anyagcserét. Másrészt, az emberek sötét állani viszonylag kevésbé érzékenyek a napfényre, mint a fehér bőrű emberek. Ugyanakkor, az emberek sötét bőrű, nem teljesen ellenálló a leégés a leégéstől, és válhat hosszan tartó expozíció. Emberek szőke vagy vörös hajú, fakó szeme, és a bőr különösen érzékeny, hogy megnyitja a káros UV sugarak.

Szeplő - Kezelés

Számos biztonságos és hatásos módszer csökkenti a ráncok: kombinált kezelés szükséges lehet a legjobb eredményt.

  1. Fehérítése vagy gyengült krémek: Termékek tartalmazó hidrokinon és Kojic sav. Ezek a termékek segítenek elleni szeplők, ha következetesen alkalmazzák alatt több hónapig. Fehérítése vagy gyengült krémek leghatékonyabb kombinálva V. elkerülése és fényvédő.


  2. Retinoidok: néha együtt használható egyéb fehérítő krémekkel, tretinoin (A-vitamin sav, Retin-A), tazarotene (Tazorac), adapalene (Differin), akkor is segíthet leküzdeni szeplők, ha következetesen alkalmazzák, mint egy néhány hónapra.


  3. Krioterápia


  4. Lézeres kezelés