Terhességi pemphigoid - képek

Terhességi pemphigoid - képek

copyright:
dermnetnz.org

Terhességi pemphigoid - egy ritka autoimmun hólyagos dermatosis a terhesség. A betegség neve eredetileg terhességi herpesz herpetiform alapuló morfológiai jellemzője a hólyagok, de a kifejezés egy helytelen elnevezés, mert a terhességi pemphigoid nem áll kapcsolatban, vagy kapcsolódó aktív vírus herpeszes fertőzés, vagy a történelem

Terhességi pemphigoid - okoz

pemphigoid terhességi egy autoimmun betegség, ami alapvetően azt jelenti, hogy az egyén immunrendszere

kezdődik reagál saját szövetek. Immunglobulin G (IgG) autoantitestek (más néven PG tényező) kárt okozott a terhességi pemphigoid cél egy olyan fehérje ismert BPAG2 (más néven BP180), alagsorban található membránok, amely a terület között a hám és az irha (top és a középső réteg a bőr). placenta ismert, hogy a fő forrása a szülői antitest, és így is jelenthet immunológiai cél a terhesség alatt.

Terhességi pemphigoid előfordul terhes nők esetében. Ez jellemzően nyilvánul és a fejlett terhesség hirtelen fellépő viszkető papulák urticariás és hólyagok a has és a törzs. Viszketés olyan erős lehet, meg lehet szakítani a napi tevékenységet. Sérülések előfordulhat bármikor a terhesség alatt, hanem a fejlett főleg a második és a harmadik negyedévben.

Tünetek a terhesség alatt, hanem sfirsutul azonnali szállítás. Terhességi pemphigoid általában spontán néhány hét vagy hónap elteltével delivrenta még korábban, ha az ápolási mell. A tartós betegség tevékenység leírása után is néhány évvel a szülés után. A betegség váltja ki a fogamzásgátlók használata és a menstruáció, és a feladat előtt.

Terhességi pemphigoid - Kezelés

A fő kezelés célja, hogy enyhíti a viszketést, előzze meg a hólyagok és a másodlagos fertőzések kezeléséhez. A lokális kortikoszteroidok egyszerre használják az enyhe betegség, orális kortikoszteroidok szükség van a nagyobb ügyekben. Orális antihisztaminok lehet használni enyhíti a viszketést.

A legtöbb esetben, terhességi pemphigoid gyógyul spontán néhány napon belül. Komplikációk ritkák, de az alábbiak lehetnek: