Vitiligo - képek

Vitiligo - képek

copyright:
wikimedia.org

Vitiligo - egy autoimmun betegség, amelyben pigment sejtek (melanociták) elpusztulnak, ami szabálytalan alakú fehér foltok a bőrön.

Vitiligo - okoz

Lehet bármilyen testrész érintett, a leggyakoribb területek az arc, nyak, a szemek, orrlyukak, mellbimbók, köldök, a nemi szerveket, a test bedobja, hónalj, ágyék sérülést területek vágások, sebek, égési sérülések és környékén pigmentált anyajegyek .

Vitiligo érint legalább 1%-a él. A betegek fele, pigment elvesztése előtt megkezdődik, a kor 20 év. Az ötödik részben, a család többi tagjának is vitiligo.

Bár a legtöbb ember a vitiligo jó általános egészségi, nagyobb kockázata annak, egyéb autoimmun betegségek, mint például a cukorbetegség, pajzsmirigy betegség, vészes vérszegénység (B12-vitamin-hiány), Addison-kór ( mellékvese betegség) és az alopecia areata .

Melanin pigment, amely meghatározza a bőr színét, a haj és a szemek. Azt állítják elő a sejtek úgynevezett melanociták. Ha a melanociták nem képezhetik a melanin, vagy ha azok száma csökken, a bőr színe fokozatosan fehérebb.

A vitiligo oka nem ismert. néha: fizikai sérülés, például a napégés vagy érzelmi stressz. Három elmélet az oka a vitiligo:

Súlyossága változó minden vitiligo. Az emberek általában észre a pigment veszteség közötti ellentét nyári és a nap sérült bőr, cserzett bőr válik külön. Az emberek sötét bőrű megfigyelhetik kialakulását vitiligo minden időben .. A szemek nem vált színt. Nincs mód megjósolni, hogy mennyi pigment egyedi el fogja veszíteni.

Mértéke pigment veszteség eltérő lehet az egyes patch vitiligo, ami azt jelenti, vannak különböző árnyalatú barna a vitiligo patch. Ez az úgynevezett "trikrom".

Vitiligo - Kezelés

A kezelés jelenleg nem túl kielégítő.