Xanthomas - képek

Xanthomas - a bőrelváltozások okozta zsír felhalmozódását a makrofágok, immunsejtek a bőrt, és csak ritkán a zsírréteg a bőr alatt.

Xanthomas - okoz

Bizonyos típusú xanthoma jeleznek a lipid anyagcsere betegségek (pl. hyperlipidaemia, vagy zsír a vérben), ahol kapcsolatba hozható a fokozott kockázatával koszorúér-szívbetegség, és alkalmanként pancreatitis.

Több alapjául szolgáló feltételek, a xanthomas okozza a zavart a lipid (zsír) anyagcsere. Mivel a lipidek nem oldódnak vízben kombinálni fehérjék alkotnak vegyületeket nevezzük lipoproteinek. Attól függően, hogy a méret és a súly, a közös lipoproteinek minősülnek chylomicrons, nagyon alacsony sűrűségű lipoprotein (VLDL), alacsony sűrűségű - lipoprotein (LDL) és magas sűrűségű - lipoprotein (HDL). Ezek mind fontos szerepet játszik a szervezet anyagcsere-működését.
Változások a lipoprotein lehet a következménye, hogy genetikai hiba (pl. hyperlipoprotenaemia elsődleges), vagy valamilyen szisztémás betegségek, mint a cukorbetegség, a hypothyreosis, nephrosis szindróma vagy az alapul szolgáló ezeket a betegségeket is okozhat magas bizonyos lipidek és lipoproteinek , amely aztán nyilvánul meg a bőr xanthomas.

Xanthomas - Kezelés

A fő cél a kezelés xanthomas, hogy felismerjék és kezeljék lipid rendellenességek. Sok esetben a kezelés a tünetek csökkenti, vagy megoldja a xanthomas. Ezen túlmenően, hyperlipidaemia kezelésében csökkenti a szívbetegségek kockázatát, és hypertriglyceridaemia megelőzésére hasnyálmirigy-gyulladás kezelésére.

Műtét vagy a helyi megsemmisítés módszereket lehet használni, hogy távolítsa el xanthomas nem oldja meg spontán vagy kezelés hatására. Xanthoma disseminatum érinti létfontosságú szervet funkciókat lehet kezelni kemoterápiás szerek vagy sugárkezelés.

Xanthomas kezelések a következők: