Anthrax - képek

Anthrax - képek

copyright:
www.nlm.nih.gov

Anthrax - Fertőző betegség egy nagyon komoly, hogy ez a baktérium okozott - Bacillus anthracis. Bár a lépfene egy olyan betegség, főleg a hat hazai és vad, hogy az állatok, a betegség közvetlenül képes megfertőzni embereket vagy közvetett érintkezés anthrax tartalmú állatok. Anthrax általában továbbítják személyenként Megjegyzés De ritka Egyes esetek lehetnek például fertőző lesional bőr anthrax. A leggyorsabb módja annak, hogy a lépfene belép az emberi test a bőr sebek. Ez vezethet a fertőzés az evés szennyezett hús-és belégzés vagy a spórák.

Anthrax - okoz

Okok

Anthrax jelentkezik talaj spórák Természetesen a lépfene. Tissue a szunnyadó spórák maradhat hosszú távon éve, amíg megtalálják a módját, hogy a vad-vagy házi gazda állatot Suche.

Tünetek

Háromféle anthrax van, mindegyik különböző tünetek. A tünetek általában megjelenő első hét van nappal a fertőzés után antarax.

1. Anrax bőr - a leggyakoribb és legelterjedtebb. Az ebben a formában a lépfene megfelelő kezelés ritkán halálos kimenetelű. Tünetei a bőr anthrax van: viszkető duzzanatok fejlesztése évben hasonlít a bőr Ebben az évben rovarcsípés. Gyorsan fejlődik egy fájdalmas seb, és nem fekete.

2. Anthrax gyomor - bélrendszer fejlesztése az evés fertőzött hússal formában idén a fertőzött állatok. Tünetek: duzzadt nyirokcsomók a nyakon, étvágytalanság, hányinger, hányás és súlyos hasmenés kíséretében vér Néha.

3. Tüdő lépfene - lépfene spórák akkor jelentkezik, ha a belélegzett. Ez a forma a lépfene halálos legtöbb Még Megfelelő kezelés esetek halálos. Tünetei inhalációs anthrax a kezdet azonos Thos által az influenza, torokfájás, enyhe láz, rossz érzés. De ahogy a betegség magas lázzal kísért vezethet a nehézlégzés. Ez a fajta anthrax május végső soron az agyhártyagyulladás.

Mivel a lépfene egy nagyon korai diagnózis és kezelés betegség súlyos, hogy döntő fontosságú.

Anthrax - Kezelés

Attól függően, hogy az életkor és az általános egészségi a leghatékonyabb kezelés megkezdése, amint lehetséges, ha. Általában a szabvány anthrax Administration kezelés után 60 napon belül évi, illetve a kombinált antibiotikum antibiotikum.

Belégzés esetén lépfene bizonyos formái anthrax nem reagál az antibiotikumokra.

Megelőzés

A fertőzés megelőzésére, antibiotikumok a leginkább ajánlott, és elkerülve a fertőzött állatokat.

Anthrax vakcina
Jelenleg lépfene vakcina létezik, de nem hatékony 100-100. Ez okozza a különböző mellékhatások, ezért ajánlott gyermekek figyelmét, hogy a terhes nők és az idősebbek.