Lupus erythematosus - képek

   
Lupus erythematosus - képek

copyright:
cedars-sinai.edu

 

Lupus erythematosus - Ez egy autoimmun betegség jellemző gyulladás különböző szövetekben a test akut és krónikus. Általánosságban elmondható, autoimmun betegségek aktiválódik, ha a test szöveteiben támadnak saját immunrendszerét. Az immunrendszer úgy tervezték, hogy harcot a fertőző ágensek, mint a baktériumok és kórokozók. Milyen módon az immunrendszert a fertőzések leküzdésében is antitesteket termelni, hogy a támadás kockázatát. Szenvedő betegek lupus termelnek rendellenes antitestek a vérben, hogy a cél szövetekben hogy test maga módján, hanem a fertőző mikrobák. Antitestek és az azt kísérő sejtek a gyulladás károsíthatja szöveteket az egész testben, lupus képes befolyásolja a különböző szövetekben.

Bizonyos esetekben, lupus okozhat betegséget a bőr, a vesék, a tüdő, a szív, az ízületek, és / vagy az idegrendszert.

Lupus erythematosus - okoz

A másik oka a kóros autoimmunitás pontos kiváltó szisztémás lupus erythematosus ismeretlen. Fontos szerepet játszhat a következő tényezők: bizonyos vírusok, gének öröklött genetikai tényezők, ultraibolya fény, vagy bizonyos gyógyszerek. Mivel a genetikai tényezők is dolgozni bizonyos autoimmun betegségek, mint rheumatoid arthritis, pajzsmirigy rendellenességek és - vagy lupus. Van olyan vélemény között, néhány tudós, akik úgy vélik, hogy az immunrendszer kudarcba fullad okozó lupus miatt külső tényezők, mint a vírusok vagy az ultraibolya fényt. Néha tünetei lupus lehet kicsapódott, vagy romlott csak egy rövid ideig a napsugárzás. Mint  Ismeretes, hogy egyes nők lupus tapasztalhatnak a tünetek súlyosbodását, mielőtt a menstruációs időszakban. Ez azt mutatja, hogy a női hormonok fontos szerepet játszanak ebben a betegségben.

Lupus Tünetek és jelek:

Szenvedő betegek Lupus erythematosus alakulhat ki a különböző kombinációk feltételek az egyes szervekben. Általános tünetek a fáradtság, láz, kisebb izomfájdalom, ízületi gyulladás, étvágytalanság, egyes fekélyes száj és az orr, az arc és a bőr kiütés ", mint a pillangó kiütés." Emberek lupus szokatlan érzékenysége a napfényre. Egy másik tünet lehet a gyulladás bélés a tüdő körül (pleuritis) vagy a szív (pericarditis). Egyéb tünetek, mint rossz vérkeringés a végtagokban, a kéz-és lábujjak és a hideggel - (Raynaud-jelenség - ujját felváltva kék vagy fehér alacsony hőmérsékleten). Szövődmények olyan különböző szervek vezető kapcsolatos tünetek általában az érintett szervek és a betegség stádiumától. Általában cutan lupus nyilvánul ez néha, ami hegesedés.  Formájában korong alakú lupus, csak a bőr van szó, és kiütés leggyakrabban fordulnak elő az arcon és a fejbőrön a fejét, általában piros. Kiütés a korong alakú lupus általában fájdalommentes, és nem adnak viszketés, de hagyjuk hegek a fejbőrön, hogy maradandó hajhullás (alopecia), ezen a területen. A mintegy 6% és 11%-a az korong alakú lupus alakulhat szisztémás lupus erythematosus. Általában 50%-a szisztémás lupus erythematosus fogat lehet kiütés jellegzetes vörös, lapos arc mint orr. Mivel az alak, ez gyakran nevezik "pillangó kiütés." A kiütés fájdalommentes, és nem viszket. Általában az emberek, akik arc kiütések és más szervek miatt lupus súlyosbíthatja gyulladt egészségügyi a napfény hatására.

Lupus Diagnózis:

Sokfélesége miatt a tünetek több részt vevő szervek diagnózis szerint a tizenegy kritériumokat.

A tizenegy kritériumok diagnosztizálására alkalmazott szisztémás lupus erythematosus a következők:

Egyéb vizsgálatok lehetnek: süllyedés és a C-reaktív protein, vér kémiai elemzése, a testnedvek és szövetek biopszia, néhány mintát az érintett szervek tesutrile (bőr, vese).

Lupus erythematosus - Kezelés

A fő tényező kezelésében lupus, hogy javítsa a tünetek, és megállt romlása az érintett szervek, mert nincs állandó kezelés Lupus erythematosus. A kezelés előírt minden egyes beteg, attól függően, hogy a kár szintjét. Oly sok ember enyhébb tünetek igényelnek intermittáló kezelés gyulladáscsökkentő. Ehelyett a súlyosbította a bola, amelyek több érintett szervek előírhatják, nagy dózisú kortikoszteroid együtt olyan gyógyszerekkel, amelyek elnyomják az immunrendszer működését. Bár a betegség aktív emberek lupus kell kapnia sok pihenés és alvás. Megállapítást nyert, hogy szoros összefüggés az alvás minősége és a fáradtság az emberek lupus. Azok számára nagyon fontos, hogy foglalkozzon figyelmesen az alvás minőségét a szenvedők lupus, együtt eddzen fenntartásához izomtónus lehetséges és az ízületeket. Ajánlott gyógyszerek gyulladáscsökkentő (NSAID) használják a gyulladás csökkentése és izomfájdalom, ízületi és más szövetekben. Gyulladáscsökkentő gyógyszerek között: aszpirin, ibuprofen, naproxen és sulindac. Meg kell próbálni több gyógyszert, hogy megtudja, melyek a lehető legjobb választ, tekintettel arra, hogy az egyéni válasz gyulladáscsökkentő változik személyenként. Kortikoszteroidok sokkal hatásosabb, mint a gyulladásgátló és használják a gyulladás csökkentése és helyreállítása a funkció, amikor a betegség aktív. A kortikoszteroidok használata, különösen, ha a belső szerveket érinti. Kortikoszteroidok lehet szájon át vagy injekció formájában közvetlenül ízületi-vagy más szövetekben. Hátránya, hogy a kortikoszteroidok súlyos mellékhatásai adva nagy adagban hosszú ideig. A mellékhatások a kortikoszteroidok közé súlygyarapodás, bőrfertőzések, ritkuló csontokkal, a cukorbetegség, az arc duzzanata, és a szöveti elhalás a nagy ízületek. + A gyógyszer, amely hatékonynak bizonyult ellen lupusz - Hidroxiklorokin (Plaquenil) valójában egy gyógyszer a malária ellen. Folyamatosan vesz hidroxiklorokin megakadályozhatja lupus fáklyák adatokat. Immunszuppresszív kezelésére használt gyógyszerekkel emberek súlyosabb megnyilvánulásaival szisztémás lupus erythematosus. Ezek immunszupresszív szerek közé metotrexát, azatioprin, ciklofoszfamid, klórambucilt, és a ciklosporin. Minden immunszupresszív szerek súlyosan károsíthatja vérsejtek, és növelhetik a kockázatokat a fertőzés és a vérzés.