Akut pancreatitis - képek

Akut pancreatitis - képek

copyright:
ohiohealth.com

Akut pancreatitis - A hirtelen duzzanat és hasnyálmirigy-gyulladás.

Akut pancreatitis - okoz, tünetei

Okok
Hasnyálmirigy-gyulladás lép fel, amikor emésztőenzimek hasnyálmirigy által termelt aktiválódnak hamarosan. Normál emésztés, hasnyálmirigy-enzimek inaktivált átfolyó csövek a hasnyálmirigy és a vékonybél, ahol enzimek után válnak be, és segíti az emésztést.

A hasnyálmirigy-gyulladás, enzimek aktiválódnak, miközben a hasnyálmirigyben. Ez teszi az enzimek ingerli a hasnyálmirigy gyulladást okozó sejtek és tüneteivel kapcsolatban pancreatitis.

Az ismételt akut hasnyálmirigy-gyulladás kárt okozhat a hasnyálmirigy és vezethet a krónikus hasnyálmirigy-gyulladás. Hegszövet alkothatnak a hasnyálmirigy, amelynek eredményeképpen csökkenhet a funkciót. Egy rosszul működő hasnyálmirigy okozhat emésztési problémákat és a cukorbetegség.

Pancreatitis számos oka
Számos esetben az akut pancreatitis azonosítottak és a krónikus hasnyálmirigy-gyulladás, többek között:

Jelek és tünetek

Akut pancreatitis panaszok és tünetek a következők:


Diagnózis

Vizsgálatokat és eljárásokat diagnosztizálására használt akut pancreatitis a következők:

Akut pancreatitis - Kezelés

Hasnyálmirigy-gyulladás általában kórházi kezelést igényel. És csak hasnyálmirigy-gyulladás is ellenőrzött, az orvosok kezelni a kiváltó oka a hasnyálmirigy-gyulladás.

 

Kezelése a kiváltó oka a hasnyálmirigy-gyulladás
Ha a pancreatitis ellenőrzés alatt, az orvos kezeli a kiváltó oka a hasnyálmirigy-gyulladás. A kezelés okától függően a hasnyálmirigy-gyulladás, bizonyos kezelések az alábbiak lehetnek:

Figyelmeztető

Ez csökkenti annak kockázatát, ismétlődő epizódok pancreatitis az intézkedéseket, hogy: