Anal repedések - képek

 

Anal repedések - Lineáris elváltozás vagy fekélyek a bélés akut Végbél Az ovális alsó (végbélnyílás) okozó fájdalom alatt székletürítés. Ez egy gyakori állapot. Anális repedések vezet komolyabb feltételeket.

Anal repedések - okoz, tünetei

Okok
Anális repedések okozott sérülés évre (trauma) A végbél. Ez az állapot akkor fordulhat elő, ha:

Is lehet szülés okozza, trauma a végbélben. Szülés alatt, A nők egy része anális repedések alakulhatnak ki. Is lehet repedéseket okozott a digitális beillesztése (pl. év során vizsgálat), idegen test behelyezése vagy anális közösülés.

Mivel sokan székrekedése vagy hasmenése van, anélkül, hogy az anális repedések, sok szakértő úgy gondolja, vannak más okai anális repedések több. Vannak, akik túlzott feszültség az e két izmos gyűrű (sphincters) ellenőrzése a végbélnyílás. Külső végbél záróizom alatt tudatos kontroll. De a belső anális sphincter alatt a tudatos kontroll megjegyzés. Ez izomfeszülés Remains Under Pressure és mindenkor. A hasadék, ha a belső záróizom alakulhat Pihenő túlságosan nagy nyomás, görcs és csökkentése okozza a vér áramlását a végbélnyílás.

Bizonyos esetekben, lehet hasadék okozott a Crohn-betegség , Okai gyulladásos bélbetegség Ez véres hasmenés, hasi fájdalom, láz, fogyás, és a repedések vagy sipoly a végbélnyílás közelében.

Jelek és tünetek

Az anális fissura vezet egy éles fájdalom, viszketés, égő fájdalom során a bél mozgását. Fájdalom súlyos is lehet, több óráig is eltarthat.

Repedések Can Be viszket. Ők könnyen vérzik, vagy okoz gyakran sárgás folyadék kibocsátás. Láthatjuk a kis piros vér folt a szövet egy fényes néhány csepp a WC vagy a WC. Vér választja el a szék. Sötét piros székek, sötét vérrel kevert széklet jelzi egyébként, esetleg gyulladásos bélbetegség, vagy vastagbélrák. Ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot az orvos, ha bármilyen vérzés.

Néha anális fissura évben lehet seb, amely nem Heal fájdalommentes és okok vérzik időnként, de nincs más tünetek.


Diagnózis

A legtöbb orvos diagnosztizálja végbél repedés alapján év Tünetek és vizsgálatával a végbélnyílás. Általában az orvos lásd a hasadék óvatosan CAN elválasztva a fenék.

Az orvos nem egy rektális digitális vizsgálat májusban éves vagy eszköz (anoscope), hogy vizsgálja meg a repedésben. De ha a hasadék rendkívül fájdalmas, az orvos vár, általában addig, amíg elkezdett gyógyulni Mielőtt új végbél vizsga zárja ki Egyéb problémák. A helyi érzéstelenítő használni lehet szükség, ha év azonnali vizsgálatot.

Ha több repedések évében a végbélnyílás területén, akkor jelezték a lehetősége, hogy a gyulladásos bélbetegségben A másik feltétel Suche betegség, szifilisz, a legyengült immunrendszer, a tuberkulózis, a HIV-fertőzés, vagy végbélrák. Mentén a középvonalban repedések fordulnak elő leginkább, alatt vagy felett a végbélnyílás.

Anal repedések - Kezelés

A legtöbb kezelhető repedések otthon áztatással meleg sekély vízben a cső (Sitz fürdő) 2 vagy 3-szor naponta, növekvő rosttartalmú diéta és a hashajtók szedése a székrekedés. Bár a fájdalom és a gyógyulás téma CAN hetekig, hogy teljesen meggyógyul több. Néha repedések gyógyulnak, kezelés nélkül.

Jó, hogy egy diéta, amely nem volt székrekedése alapján rost-és ivóvíz-és egyéb folyadékok is, hogy széklet könnyebben át és puhább.

Használhatja a kenőcs recept nélkül alapuló Thos Suche a cink-oxid, Anusol, vagy 1% hidrokortizon, hogy megnyugtassa anális szövetekben. A bizonyítékok arra utalnak Sitz fürdő, de ez élelmi rost és segítsen jobb, mint a krémek.

Azt is figyelembe műtétet, ha a tünetek gyógyszerek nem hagyja abba, és nem gyógyítani. A leggyakrabban használt műtét oldalirányú belső sfincterotomie.