Májrák - képek

Májrák - képek

copyright:
wikimedia.org

 

Májrák - rosszindulatú daganat a májban.Általában úgy tűnik, mint a metasztázis másik rák tünetei az étvágytalanság, gyengeség, puffadás, sárgaság és a felső hasi diszkomfort.Két fajta májrák:

- primitív májrák - májrákot primitív meglehetősen ritka, Európában és Amerikában, hogy jobban elterjedt Afrikában és Ázsiában.Hepatocarcinomul, a leggyakoribb daganatok, a máj, a lép fel 20%-át az egészséges máj-, leggyakrabban egy előre májbetegség máj elérte adni (cirrhosis, krónikus hepatitis).
Tünetek és jelek - Hepatocarcinomul fordítja egy nagy máj foltos tapintásra és egy ál-fertőző lázas állapot.Okoz közepes fájdalom található a has felső részében.


Diagnózis és evolúció - lehet diagnosztizálni az ultrahang,, scanografiei és ultrahang-vezérelt májbiopszia.A kockázat az áttétek, elsősorban a tüdő és a csontok fontos.
A kezelés - a műtét eltávolítása a daganat, ha lehetséges, vagy részleges hepatectomie.Azt is figyelembe máj-transzplantáció.A korai formája, amely nem jár a műtét, a kezelés alapja lehet általános vagy helyi kemoterápia.Megelőzése májdaganatok alapul primitív elleni küzdelem az alkoholizmus, a Hepatitis B elleni védőoltást és C krónikus hepatitis B és C

Másodlagos májrák - akkor fordul elő bármely más rákos, de sokkal gyakoribb, emésztő rák (vastagbél, gyomor, hasnyálmirigy, epe) és a nőgyógyászati ​​daganatok (méh, petefészek, mell).
Tünetek és jelek - a másodlagos májrák lehet fordítani egy megváltozott állapot egy általános vagy sárgaság.A klinikai vizsgálat is felfedi, hogy megérintse a nagy gömbgrafitos máj ("máj gesztenye"), fájdalmas, vagy sem.
Diagnózis és kezelés - A diagnózis alapja az ultrahang, és a biopszia scanografiei nélkülözhetetlen megerősíteni elérését a máj.A kezelés, ha lehetséges, a sebészeti (tumor abláció).A diffúz formák használata általános vagy helyi kemoterápia (intravénás a termék egy katétert helyeznek a máj artéria).