Szifilisz - képek

Szifilisz - képek

copyright:
wikimedia.org


 

Szifilisz - egy fertőző betegség, amely továbbítja az esetek 90% a nemek szerinti baktérium által okozott, Treponema pallidum.
Spirochaeta Treponema egy sápadt, spirális alakú baktériumok.

Szifilisz - panaszok és tünetek

Elsődleges szifilisz

Elsődleges szifilisz általában szerzett közvetlen szexuális érintkezés a személy, aki fertőzött szifiliszes vagy Radul.

 

Körülbelül 10-90 nap után kezdeti expozíciós (átlagosan 21 nap) egy bőrelváltozás a érintkezés helyén, amelyek általában a nemi szervek. De ez lehet bárhol a testen. Ez a sérülés, úgynevezett fekély , egy fájdalommentes fekély bőr lokalizált ponton az expozíció, gyakran a hímvessző, a hüvely vagy a végbél. Ritka esetekben előfordulhat, hogy több elváltozás jelen, bár jellemző, hogy csak egy sérülés látható. Ez a lézió fennállhat 4-6 hét, és általában gyógyul spontán.

Másodlagos szifilisz

Másodlagos szifilisz általában megjelennek után 6-8 héttel elsődleges fertőzés (ez az időszak kezdődik, ha nem megfelelő antibiotikus kezelés az első időszakban). Sok különféle megnyilvánulási formái másodlagos betegség. Az első kitörés tűnik, hogy egy rozeola - rózsaszín foltok gyakran észrevehetetlen, a második kitörés a másodlagos szifilisz áll a kis vörösesbarna magassági gyakran társuló viszketés a törzsön és a végtagokon. Kiütés lehet, tenyéren és a talpon. A nedves területeken a test (általában a szeméremtest vagy a herezacskó), kiütés lapos, széles, fehér, úgynevezett condyloma latum . Kiütések is megjelenhetnek a nemi szerveken vagy a szájába. Mindezen elváltozások fertőző és folytatja az aktív szervezetek Treponema. A beteg leginkább fertőző, amikor ő már másodlagos szifilisz. Egyéb gyakori tünetek ebben a szakaszban láz, torokfájás, rossz közérzet, fogyás, fejfájás. Ritka megnyilvánulásai közé tartozik akut agyhártyagyulladás fordul elő, hogy a mintegy 2%-ában, hepatitis, vesebetegség, hipertrófiás gastritis, colitis ulcerosa, rectosigmoid tömeg, ízületi gyulladás, csonthártyagyulladás, látóideg-gyulladás.
Másodlagos Stage II következő időszakra, amely alatt a téma fertőzött semmi sem utal a fertőzés.

Látens szifilisz

Látens szifilisz határozzák meg, mint amelyek a szerológiai fertőzés jeleit nem mutatták, vagy a betegség tünetei. Korai látens szifilisz meghatározás szerint a szifilisz két évig vagy annál kisebb távolságra a kezdeti fertőzés jele vagy a betegség tünetei. Késő látens szifilisz fertőzés több mint két év, de nem voltak klinikai bizonyíték a betegség. A megkülönböztetés fontos mind a kezelés és a átvitelének kockázatát.

Szifilisz - Kezelés

A kezelést a szifilisz alapul az adminisztráció a penicillin, vagy ha allergiás a penicillinre tetraciklinnel. Ha a betegséget kezelik elején, egy adag, hatalmas penicillin elegendő a gyógyuláshoz. Ellenkező esetben szükség lehet követni a kezelés több hétig. A kezelést el kell kezdeni a lehető leghamarabb elkerülése érdekében a más emberek.