Actinische keratose - foto's

Actinische keratose - foto's

copyright:
wikimedia.org

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Actinische keratose - ook bekend als zonne keratose, is een kleine knobbel, ruwe plek die zich op de huid die chronisch blootgesteld aan zonlicht.

Als actinische keratose, meestal in grootte 2 tot 6 millimeter in diameter (de grootte van een potlood en een gum punt). Ze zijn meestal rood met een ruwe textuur en hebben vaak een geelachtige witte schaal op de top.

Actinische keratose - oorzaken

Verwondingen debuteert als nauwelijks waarneembare oneffenheden op de huid, beter gevoeld dan gezien. Vroege laesies die worden gevoeld op palpatie rassparul, later erythemateuze, dikke platen, die kan variëren van een paar cm. De laesies kunnen ongewijzigd blijven voor de jaren, kan spontaan in regressie gaan of zich kan ontwikkelen tot invasief plaveiselcelcarcinoom.

Actinische keratose - Behandeling

Beste behandeling is het vermijden van blootstelling aan de zon. Passende behandeling wordt meestal gekozen op basis van het aantal letsels aanwezig zijn en werkzaamheid. De behandeling bestaat uit twee grote categorieën: therapie en chirurgische vernietiging. Farmacologische PDT gel en delta-animolevulinic zuur erkende medische behandeling toegediend vier agenten: 5-fluorouracil, imiquimod, diclofenac.