Alopecia areata - foto's

Alopecia areata - foto's

copyright:
wikimedia.org

Alopecia areata - foto's

copyright:
wikimedia.org

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Alopecia areata - een vorm van haaruitval terugkerende pote afbreuk aan de oppervlakte van haar.

Klinisch gezien kan areata alopecia manifesteren veel verschillende modellen. Hoewel medisch goedaardige, alopecia areata kan leiden tot enorme emotionele en psychosociale stress in de getroffen patiënten en hun families.

Alopecia areata - oorzaken

Meest geaccepteerde hypothese is dat alopecia areata is gerelateerd aan T-cel-gemedieerde auto-immuunziekten, en die is het meest waarschijnlijk optreden bij genetisch gevoelige individuen. De echte oorzaak van alopecia areata necunoscuta.Exista nog verschillende theorieën over de oorzaken, zoals:

Theorie van auto-immuniteit.
Het bewijs ondersteunt de hypothese dat alopecia areata is een auto-immuunziekte. Het proces lijkt te zijn gemedieerde cellulaire T, maar werden ontdekt en antistoffen gericht tegen het haar.

Genetische theorie.
Vele factoren ten gunste van de aanleg voor alopecia areata. Frequentie tussen patiënten die familieleden wordt geschat op 20%. Incidentie is verhoogd bij mensen met ernstige vormen van alopecia over de schildklier.

Inervatiei en vasculaturii theorie.
Het feit dat patiënten met alopecia areata af en toe jeuk of pijn gerapporteerd in de getroffen gebieden oppert de mogelijkheid van perifere zenuwstelsel verandering.

Virale theorie.
Een andere hypothese werd voorgesteld om de pathologie van alopecia areata te verklaren. Het wordt beschouwd als een besmettelijke oorsprong hebben, maar bleek niet dat de microbiële agent constant.

Symptomen: De meest voorkomende symptoom is haaruitval, alopecia areata, valt het haar meestal in kleine patches en rond. In zeldzame gevallen kan de aandoening vooruitgang verlies van hoofdhaar complete (alopecia areata totalis) of volledig verlies van haar op het hoofd, gezicht en lichaam (alopecia areata universalis). In het geval van alopecia areata universalis, verlies van wimpers en wenkbrauwen en neus en oor haar kan een persoon meer kwetsbaar voor stof, bacteriën en vreemde deeltjes in de ogen, neus en oren.

Alopecia areata - Behandeling

Behandeling is niet noodzakelijk, omdat de aandoening goedaardig is, en spontane remissie en recidief zijn gemeenschappelijk. Therapieën omvatten de haargroei te stimuleren regimes, maar ze kunnen geen invloed op de initiële ontwikkeling van de ziekte. Intralesionale corticosteroïdtherapie zijn injecties of topische applicatie. Haargroei kan aanhouden tot negen maanden na de injectie. Actuele immunotherapie wordt gedefinieerd als allergische contact dermatitis veroorzaakt door topische applicatie van potente allergenen. Systemische therapie met psoraleen en ultraviolette A toont de genezing tarieven van 20-73%, maar herhaling is groot.