Bulleuze ziekte van dialyse - foto's

Bulleuze ziekte van dialyse - foto's

copyright:
imaging.ubmmedica.com

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Bulleuze ziekte van dialyse - is de fragiele huid en veziculizara caracterzeaza.

Huidletsels dat soortgelijke weergegeven in termen van porfyrie cutanea tarda. Deze laesies zich meestal voor op de zon blootgestelde huid op de rug handen bij personen die dialyse ondergaan en behandeld met continue voor chronisch nierfalen. Mecanobuloasa ziekte komt voor in patiënten met eindstadium nierziekte behandeld door chronische ambulante peritoneale dialyse en hemodialyse.

Bulleuze ziekte van dialyse - oorzaken

Bulleuze dermatose van de dialyse etiologie blijft onduidelijk, hoewel de neiging van bubbels, de verslechtering van het zonlicht en hun kwetsbaarheid suggereert een fototoxisch mechanisme.

Omdat plasma porfyrine niveaus bij mensen met chronisch nierfalen kan enigszins worden verhoogd porfyrine fotosensibilisatie zou een medebepalende rol in sommige gevallen spelen. Echter, porfyrine fotosensibilisatie is niet de belangrijkste oorzaak, want veel dialysepatiënten hebben eveneens een kleine toename in het plasma porfyrine niveaus en ontwikkelen geen laesies lamp.

De laesies zijn meer floride na blootstelling aan zonlicht, patiënten nog steeds van het zonlicht niet realiseren van de rol in het veroorzaken van schade aan dan wanneer ze beginnen te pijnlijk .

Bulleuze ziekte van dialyse - Behandeling

Het vermijden van zonlicht, met behulp van zonnebrandmiddelen en het vermijden van mechanische trauma kan helpen om de ernst van de verwondingen terug te dringen. Voor bellen secundair geïnfecteerde kan behandeling met antibiotica nodig.