Dermographism - foto's

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Dermographism - betekent letterlijk schrijven op de huid. Het aanraken van de in mei (krassen, wreef) op de huid produceert een eerste rode lijn (capillaire dilatatie), gevolgd door een axon-reflex flare met verbreding erytheem (arteriolaire dilatatie) en de vorming van een lineaire kwaddel (transudation van vocht / oedeem) genaamd triple reactie van Lewis.

Een overdreven reactie op deze trend is te zien in de constitutionele whealing ongeveer 2-5% van de bevolking en heet dermographism.

Dermographism - oorzaken

Het exacte mechanisme van dermographism blijft onzeker site. Trauma kan release een antigeen dat interageert met membraangebonden immunoglobuline E mestcellen, die ontstekingsmediatoren, vooral histamine in de weefsels los te maken. Dit zorgt ervoor dat kleine bloedvaten gaan lekken, waardoor vocht zich ophopen in de huid. Andere bemiddelaars die mogelijk betrokken zijn leukotriënen, heparine, bradykinine, kallikreïne, en peptiden zoals substance P.

Symptomen kunnen worden veroorzaakt door stress, schurende kleding, horloges, brillen, hitte, kou, of iets dat stress veroorzaakt op de huid. In veel gevallen zijn ze klein, maar in sommige zeldzame gevallen, symptomen zijn ernstig genoeg om een ​​grote impact op het leven van een patiënt te hebben.

Dermographism - Behandeling

Voor asymptomatische patiënten met eenvoudige dermographism is niet vereist therapie. Het is zeer belangrijk, voorkomen neerslaan fysieke factoren, het verminderen van stress en angst zijn belangrijke medische methoden. Ook krabben droge huid kan worden verlaagd door toepassing van verzachtende.